ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Κόβουν τις γέφυρες» με την Ρωσία οι G7: «Οι αυτουργοί εγκλημάτων πολέμου θα πρέπει να λογοδοτήσουν»

Εντολή από 40 χώρες να... συγκεντρώσουν στοιχεία

«Κόβουν τις γέφυρες» με την Ρωσία οι G7: «Οι αυτουργοί εγκλημάτων πολέμου θα πρέπει να λογοδοτήσουν»

Οι αυτουργοί εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός κατηγορείται ότι βομβαρδίζει αμάχους, θα πρέπει να “λογοδοτήσουν” ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης, προειδοποίησαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, σε μια κοινή ανακοίνωση “τραβώντας το σκοινί” απέναντι στην Ρωσία.

Οι επικεφαλής διπλωματίας της ομάδας των 7 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, της οποίας προεδρεύει φέτος η Γερμανία, “εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εργασίες έρευνας και συλλογής αποδείξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, περιλαμβανομένων εκείνων από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο” στην Ουκρανία.

“Εκείνοι που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, μεταξύ άλλων μέσω της τυχαίας χρήσης όπλων εναντίον αμάχων, θα πρέπει να λογοδοτήσουν”, υπογραμμίζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, του Καναδά και της Βρετανίας σε αυτό το δελτίο τύπου.

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που ερευνά τις καταγγελίες περί εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία, μετέβη χθες στη χώρα αυτή και συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο εισαγγελέας ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου μια έρευνα με επίκεντρο την Ουκρανία, αφότου έλαβε το πράσινο φως από 40 και πλέον κράτη μέλη του ΔΠΔ.

Επιπλέον, το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτερο δικαστήριο του ΟΗΕ, διέταξε χθες τον άμεσο τερματισμό της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Στη δήλωσή τους, οι υπουργοί της G7 καλούν τη Ρωσία να “συμμορφωθεί” με αυτήν την εντολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα την απόφαση.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.