«Εξαιρετικά σφοδρές» είναι οι μάχες ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους, κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης των πρώτων, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ. 

Σε ανάρτηση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές ενέργειες σημειώνουν «μερική» επιτυχία.

Κατά την προηγούμενη ημέρα, ουκρανικά στρατεύματα προέλασαν κατά 200-500 μέτρα σε διάφορες περιοχές κοντά στην πόλη Μπακχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, και κατά 300-350 μέτρα στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε η ίδια.

«Τα στρατεύματά μας κινούνται αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά σφοδρές συγκρούσεις και υπεροχή του στρατού από αέρος και σε ό,τι αφορά το πυροβολικό», δήλωσε η Μαλιάρ.

Η ίδια ανέφερε συνεχείς συγκρούσεις κοντά στο χωριό Μακαρίβκα στην κατεύθυνση του Μπερντιάνσκ, στη νότια Ουκρανία, και δήλωσε ότι μάχες μαίνονται στις περιοχές Νοβοντανιλίβκα και Νοβοποκρόφσκ στην κατεύθυνση της Μαριούπολης.

Την ίδια ώρα οι Ουκρανοί φέρεται να κτύπησαν θέση ρωσικών οβιδοβόλων, εκεί όπου καταστράφηκαν μεταξύ άλλων πέντε Msta-S. 

To συγκεκριμένο κτύπημα έγινε από πυραύλους HIMARS στα νότια της πόλης, Βελίκα Νοβοσίλκα. 

Από τη πλευρά της η Ρωσία έστειλε στο μέτωπο drones Geran-2, τα οποία έχουν δημιουργήσει αρκετές δυσκολίες στους Ουκρανούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε βίντεο να τα πυροβολούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!