ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λευκός Οίκος: «Η οργάνωση Βάγκερ στέλνει σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας σε Ιράν ή Χεζμπολάχ»

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν εδώ και μήνες για την εμβάθυνση των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Τεχεράνης

Λευκός Οίκος: «Η οργάνωση Βάγκερ στέλνει σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας σε Ιράν ή Χεζμπολάχ»

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι «η παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ, έπειτα από αίτημα των ρωσικών αρχών, ετοιμάζεται να παραδώσει ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ή στην Χεζμπολάχ ή στο Ιράν».

«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το καθεστώς μας των αντιτρομοκρατικών κυρώσεων κατά προσώπων ή οντοτήτων της Ρωσίας» ανέφερε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Το Ιράν από την πλευρά του «θα μπορούσε να προετοιμαστεί για ένα περαιτέρω βήμα» στη στρατιωτική του βοήθεια στη Ρωσία, τόνισε.

Εκτός από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλους εξοπλισμούς τους οποίους, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, προμηθεύει ήδη τον ρωσικό στρατό, “το Ιράν σκοπεύει να παραδώσει βαλλιστικούς πυραύλους που η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Όσο για το φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αυτό πραγματοποιεί σειρά επιθέσεων κατά του ισραηλινού στρατού, με φόντο τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν εδώ και μήνες για την εμβάθυνση των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Τεχεράνης.

Η συνεργασία αυτή «είναι προφανώς επιζήμια για την Ουκρανία, για τους γείτονες του Ιράν και για τη διεθνή τάξη», υπογράμμισε ο Κίρμπι.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη τον Σεπτέμβριο στο Ιράν για επίσημη επίσκεψη, η οποία είχε χαρακτηριστεί τότε “σημαντικό στάδιο” στη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μόσχα και η Τεχεράνη υπόκεινται σε διεθνείς κυρώσεις που περιορίζουν τις εμπορικές ανταλλαγές. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, η Ρωσία και το Ιράν δημιούργησαν στενούς δεσμούς σε διάφορους τομείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.