Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι τοποθετήθηκε σε ρεπορτάζ που ισχυριζόταν ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι αυτός που σαμποτάρει συστηματικά τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων και κατάπαυσης του πυρός και ξεκαθάρισε ότι η Χαμάς είναι ο κύριος λόγος που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής συμφωνία για νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο Κίρμπι τόνισε πως δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα που παρουσίασε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 και ως εκ τούτου δεν μπορεί να το σχολιάσει, προσθέτοντας ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ «παραμένει το κύριο εμπόδιο για να προωθηθεί η συμφωνία».

Απαντώντας σε δημοσίευμα της Wall Street Journal που ισχυριζόταν ότι μια συμφωνία για τους ομήρους και την κατάπαυση πυρός είναι απίθανο να κλείσει πριν από το τέλος της θητείας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο, ο Κίρμπι αναγνώρισε ότι οι διαμεσολαβητές «δεν είναι πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου σε σχέση με όσα ίσχυαν πριν από μια εβδομάδα περίπου», ωστόσο, όπως τόνισε, «κανείς δεν παρατάει την προσπάθεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γι’ αυτό. Ο πρόεδρος έχει δώσει εντολή στην ομάδα του να συνεχίσει να προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να δούμε αν μπορούμε να έχουμε μια πρόταση με την οποία θα συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές».