ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Λιθουανία: Θα διαθέσει τουλάχιστον 0,25% του ΑΕΠ της για την υποστήριξη της Ουκρανίας

Αυξάνει μονομερώς την οικονομική υποστήριξη της στην ουκρανική πολεμική προσπάθεια

Λιθουανία: Θα διαθέσει τουλάχιστον 0,25% του ΑΕΠ της για την υποστήριξη της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, ανακοίνωσε στις 26 Ιουνίου ότι η Λιθουανία θα διαθέσει τουλάχιστον 0,25% του ΑΕΠ της για την υποστήριξη της ασφάλειας και της άμυνας της Ουκρανίας.

Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας του Κράτους.

«Η Λιθουανία θα συνεχίσει να στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας μέχρι την τελική νίκη. Θα υποστηρίζουμε πάντα την ελευθερία» έγραψε ο Ναουσέντα στην πλατφόρμα X.

Η Λιθουανία, ένας από τους πιο σταθερούς υποστηρικτές του Κιέβου, ανακοίνωσε τη δημιουργία συνασπισμού αποναρκοθέτησης τον Ιούλιο του 2023.

Η χώρα συμμετέχει επίσης στην πρωτοβουλία για πυρομαχικά που ηγείται η Τσεχία και υποστηρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας να επιτίθεται σε στόχους εντός της Ρωσίας με δυτικά όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα φέτος, η Λιθουανία είχε δεσμευτεί για ένα μακροπρόθεσμο πακέτο υποστήριξης ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 215 εκατομμύρια δολάρια) προς το Κίεβο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.