ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λίβανος: Με το πανίσχυρο εκρηκτικό PETN είχαν παγιδευτεί οι μπαταρίες των ασύρματων που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ

Η εκρηκτική ύλη ήταν δύσκολα ανιχνεύσιμη, λόγω του τρόπου με τον οποίο είχε ενσωματωθεί στην μπαταρία

Λίβανος: Με το πανίσχυρο εκρηκτικό PETN είχαν παγιδευτεί οι μπαταρίες των ασύρματων που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ

Λιβανέζικη πηγή δήλωσε στο Reuters ότι με τη χρήση της άκρως εκρηκτικής ένωσης PETN, που ενσωματώθηκαν στις μπαταρίες, έγινε η έκρηξη στους ασυρμάτους που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εκρηκτική ύλη ήταν δύσκολα ανιχνεύσιμη, λόγω του τρόπου με τον οποίο είχε ενσωματωθεί στην μπαταρία.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αξιωματούχοι ασφαλείας διατύπωσαν τη θεωρία ότι η επίθεση οργανώθηκε από τη Μοσάντ. Ισραηλινοί κατάσκοποι κατάφεραν να διεισδύσουν στην αλυσίδα εφοδιασμού και να τοποθετήσουν μια μικρή ποσότητα εκρηκτικών υλών υψηλής ισχύος στο εσωτερικό των συσκευών επικοινωνίας, πριν παραδοθούν στον Λίβανο, κάποια στιγμή την άνοιξη.

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN είναι ένα από τα πιο ισχυρά εκρηκτικά με συντελεστή σχετικής αποτελεσματικότητας 1.66. Μόλις 100 γραμμάρια αρκούν για να ανατιναχθεί ένα αυτοκίνητο.

Το εκρηκτικό έχει πολλές ομοιότητες με τη νιτρογλυκερίνη και συνήθως χρησιμοποιείται σε βόμβες και αναπτύσσεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η ουσία έχει δύο κύριες ιδιότητες που την καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή τόσο για στρατιωτική όσο και για βιομηχανική χρήση. Πρώτον, διαθέτει εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα πυροδότησης, που μπορεί να εκρήγνυται με θραύσματα που περιέχονται σε πυρομαχικά με ταχύτητα 8.000 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεύτερον, το PETN θεωρείται ουσία πολύ αξιόπιστη. Όταν συντηρείται και αποθηκεύεται σωστά, μπορεί να αναπτυχθεί σε κάθε είδους συνθήκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.