Σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου (NNA), πέντε παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ισραηλινού βομβαρδισμού της Βηρυτού, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στον απόηχο της διπλής επίθεσης στη Χεζμπολάχ.

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίθεση στη νότια Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής σε αυτό που ο ισραηλινός στρατός αποκάλεσε «στοχευμένη αεροπορική επιδρομή» σε ανακοίνωσή του.

Τέσσερις ρουκέτες στόχευσαν το κτίριο στην Νταχιέ, ανέφερε . Τα ασθενοφόρα μετέφεραν τους τραυματίες από το σημείο, καθώς η πολιτική άμυνα του Λιβάνου προέτρεψε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς για τους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης.

Το NNA αναφέρει ότι τουλάχιστον πέντε παιδιά έχουν σκοτωθεί στην επίθεση, με περισσότερα θύματα να αναμένονται καθώς έφθασαν στο σημείο οι παραϊατρικοί. Η επίθεση σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

Τα βίντεο από το χτύπημα έδειξαν ερείπια και καμένα αυτοκίνητα σκορπισμένα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, καθώς άνθρωποι περικύκλωσαν ένα κτίριο με καπνό να βγαίνει από αυτό. Το χτύπημα είχε στόχο ένα κτίριο κοντά στο τέμενος al-Qaem στη συνοικία Haret Hreik της νότιας Βηρυτού, μια κατοικημένη περιοχή.

Το Reuters, επικαλούμενο μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας, ανέφερε ότι το χτύπημα έγινε κοντά σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού εξέδωσε δήλωση, λέγοντας ότι «διεξήγαγε ένα χτύπημα ακριβείας στην περιοχή της Βηρυτού», προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε «καμία αλλαγή στις οδηγίες της διοίκησης του μετώπου εσωτερικού».