Ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της μονάδας 127 της Χεζμπολάχ, Καλίλ Μοχάμεντ Αμχάζ, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο βόρειο Λίβανο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ο Καλίλ Μοχάμεντ Αμχάζ ήταν υπεύθυνος στη Χεζμπολάχ για επιθέσεις με drones και περιφερόμενα πυρομαχικά.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της εξόντωσης του Καλίλ Μοχάμεντ Αμχάζ έρχεται λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση από τους IDF ότι ο Χασάμ Σαφιεντίν ο οποίος φέρεται πως ήταν πιθανός διάδοχος του Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον IDF, ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε μαζί με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ, τον Hussein Ali Hazima, κατά τη διάρκεια του πλήγματος στις 4 Οκτωβρίου.

Το χτύπημα είχε ως στόχο το υπόγειο αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, το οποίο σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό βρισκόταν «στην καρδιά άμαχου πληθυσμού» στο νότιο προάστιο της λιβανέζικης πρωτεύουσας, γνωστό ως Dahiyeh.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!