Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σήμερα από τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον πέντε χωριών της χώρας εκ των οποίων δύο που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές μακριά από τα προπύργια της Χεζμπολάχ. 

«Πλήγμα του ισραηλινού εχθρού» στο χωριό Ζουν, στο όρος Σουφ νότια της Βηρυτού, προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, επεσήμανε το υπουργείο.

Άλλο πλήγμα εναντίον του Μααϊσράχ, ενός σιιτικού χωριού στην επαρχία Κεσερουάν η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι χριστιανοί, σκότωσε τρεις ανθρώπους, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Εξάλλου επιδρομές του Ισραήλ σε τρεις περιοχές στον νότιο Λίβανο προκάλεσαν τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Μία κάτοικος του χωριού Μααϊσράχ, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της Βηρυτού, δήλωσε σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το AFP ότι από την ισραηλινή επιδρομή καταστράφηκαν «ένα σπίτι και ένα καφέ».

Αεροπορικές επιδρομές σε περισσότερους από 100 στόχους

Δεκάδες πολεμικά ισραηλινά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε περισσότερους από 100 στόχους σε ολόκληρο τον Λίβανο από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ακόμη και τώρα – σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι εξαπολύει πλήγματα «ευρείας κλίμακας» στον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα, προπύργια της Χεζμπολάχ, λίγες ώρες αφού επεσήμανε ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτόξευσε το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα εναντίον του Τελ Αβίβ.