ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μ.Νετανιάχου: «Ιστορική καμπή η εξόντωση του Χ.Νασράλα»

Ο Μ.Νετανιάχου προειδοποίησε τους Ισραηλινούς ότι έρχονται «δύσκολες ημέρες»

Μ.Νετανιάχου: «Ιστορική καμπή η εξόντωση του Χ.Νασράλα»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ιστορική καμπή που θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε, την ίδια στιγμή πάντως, τους Ισραηλινούς ότι έρχονται «δύσκολες ημέρες».

«Ο Νασράλα δεν ήταν ένας τρομοκράτης, ήταν ο τρομοκράτης» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου. «Η εξόντωση του Νασράλα ήταν ένα αναγκαίο βήμα για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει, την επιστροφή των κατοίκων του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους και την αλλαγή της ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή για τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι ο θάνατος του Χασάν Νασράλα θα επισπεύσει και την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση που πραγματοποίησε η παλαιστινιακή Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πλήττουμε τους εχθρούς μας (…) Αν κάποιος έρθει να σε σκοτώσει, σήκω και σκότωσέ τον πρώτος», είπε.

Με τον θάνατο του Νασράλα «κανονίσαμε τους λογαριασμούς μας» με έναν άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος «για τον φόνο αμέτρητων Ισραηλινών και πολλών πολιτών άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων ήταν εκατοντάδες Αμερικανοί και δεκάδες Γάλλοι», συνέχισε, αναφερόμενος στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βηρυτό το 1983.

Το Ισραήλ εισβάλει στον Λίβανο

O υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωσε ότι «Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για πιθανή επέκταση της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο μέτωπο».

Αυτό σημαίνει χερσαία εισβολή στον Λίβανο.

Ο υπουργός «επί του παρόντος διεξάγει μια επιχειρησιακή εκτίμηση της κατάστασης, αναφορικά με τη διεύρυνση της δράσης των IDF» (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) στο βόρειο μέτωπο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι η Χεζμπολάχ είναι εξουθενωμένη σε όλα τα επίπεδα με την εξόντωση ολόκληρης της διοικητικής πυραμίδας της, μέχρι και τον Χ.Νασράλα, αλλά και των Ιρανών επιτελών των Φρουρών της Επανάστασης και πιο ειδικά του τμήματος al Quds, ενώ η μεσαία πυραμίδα, εξουδετερώθηκε με την ανατίναξη 4.000 βομβητών και ασυρμάτων.

Θεωρούν ότι το Ιράν δεν θα αντιδράσει (και πώς να αντιδράσει, αφού δεν υπάρχουν κοινά σύνορα) και ότι δεν θα ξαναέχουν τέτοια ευκαιρία για να αποκτήσουν τον έλεγχο του νότιου Λίβανου και να ελέγξουν την Βηρυτό. Υπενθυμίζεται ότι στο νότιο Λίβανο είχαν εισβάλλει το 1982 και αποχώρησαν το 1998.

Συνολικά τέσσερις Ταξιαρχίες είναι συγκεντρωμένες στο βόρειο Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Eιδικές δυνάμεις έχουν εισέλθει ήδη στο έδαφος του Λιβάνου και Μοίρες πυροβολικού έχουν πάρει θέση βολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.