ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μ.Τζόνσον: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν κάνει μικροδιαχείριση στον πόλεμο της Ουκρανίας»

Ο Αμερικανός πρόεδρος του Κογκρέσου αντιτίθεται στις πολιτικές των ΗΠΑ σχετικά με την Ουκρανία

Μ.Τζόνσον: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν κάνει μικροδιαχείριση στον πόλεμο της Ουκρανίας»

Ο Αμερικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, εξέφρασε την αντίθεσή του στους περιορισμούς που επιβάλλει η κυβέρνηση Μπάιντεν στην Ουκρανία σχετικά με τη χρήση των αμερικανικών όπλων.

Ο Τζόνσον κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν για «μικροδιαχείριση του πολέμου στην Ουκρανία» και ζήτησε να επιτραπεί στο Κίεβο να χρησιμοποιεί τα αμερικανικά όπλα «όπως κρίνει αυτό».

Μετά από εβδομάδες συζητήσεων, η Ουάσιγκτον έδωσε τελικά την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί ορισμένα αμερικανικά όπλα για να πλήττει στόχους στη Ρωσία.

Ωστόσο, οι περιορισμοί παραμένουν αυστηροί όσον αφορά τη χρήση των πιο μακράς εμβέλειας όπλων όπως το ATACMS.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι η απαγόρευση της Ουάσιγκτον να πλήττει στόχους στη Ρωσία πριν αυτοί περάσουν τα σύνορα εμπόδισε την Ουκρανία από το να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις πριν αυτές διασχίσουν τα σύνορα με την περιοχή του Χάρκοβο.

Δήλωσε ακόμα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παρέχουν τα απαραίτητα όπλα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

«Πρέπει να τους δώσουμε τα όπλα που είναι απαραίτητα για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να απωθήσουν τους Ρώσους» δήλωσε.

Ο Τζόνσον δεσμεύτηκε να έχει συνομιλίες με τον Λευκό Οίκο για το θέμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πολιτική της μικροδιαχείρισης της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Οκτώβριο του 2023, ο Τζόνσον έχει κατηγορηθεί για την καθυστέρηση στην παροχή νέας βοήθειας προς το Κίεβο, εξαιτίας της άρνησής του να προχωρήσει σε ψηφοφορία για διάφορες εκδοχές του νομοσχεδίου εξωτερικής βοήθειας που προέβλεπε 61 δισεκατομμύρια δολάρια σε στήριξη για την Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.