ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μ.Ζαχάροβα: «Οι στρατιώτες του καθεστώτος Ζελένσκι κυνηγούν Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές»

«Απαιτούμε σθεναρή καταδίκη των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων του καθεστώτος Μπαντέρα», τόνισε η διπλωμάτης

Μ.Ζαχάροβα: «Οι στρατιώτες του καθεστώτος Ζελένσκι κυνηγούν Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές»

«Στρατιώτες του καθεστώτος Ζελένσκι διεξάγουν πραγματικό κυνήγι για εκπροσώπους ρωσικών μέσων ενημέρωσης και πολεμικούς ανταποκριτές» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Μαχητές του τρομοκρατικού καθεστώτος του Ζελένσκι διεξάγουν πραγματικό κυνήγι για εκπροσώπους Ρώσων ΜΜΕ και πολεμικούς ανταποκριτές των οποίων οι αναφορές αποτελούν τεκμηριωμένη απόδειξη φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν από ουκρανικούς ένοπλους σχηματισμούς εναντίον αμάχων» είπε ο διπλωμάτης σε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του πολεμικού ανταποκριτή Γιεβγκένι Ποντούμπνι.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, με τη σιωπηρή συναίνεση της Δύσης και των δομών ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό τον έλεγχό της «το καθεστώς του Κιέβου έχει όντως ανακηρύξει τους άοπλους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης ως προτεραιότητά του, ενώ το καυχιέται ανοιχτά».

«Σύμφωνα με τις Συμβάσεις της Γενεύης του 1949 και το Πρόσθετο Πρωτόκολλο Ι, οι δημοσιογράφοι είναι ίσοι με τους πολίτες και προστατεύονται από επίθεση. Η μη συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από το καθεστώς του Ζελένσκι» πρόσθεσε.

«Απαιτούμε από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς άμεση αντίδραση και σθεναρή καταδίκη των τρομοκρατικών ενεργειών του καθεστώτος Μπαντέρα» τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι οι δράστες της απόπειρας κατά της ζωής του στρατιωτικού ανταποκριτή Ποντούμπνι θα τιμωρηθούν αναπόφευκτα.

«Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή καταγράφει διεξοδικά όλα τα εγκλήματα της κλίκας του Κιέβου. Με βάση τα συλλεχθέντα αποδεικτικά στοιχεία, τα ρωσικά δικαστήρια καταδικάζουν τους νεοναζί που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα κατά ειρηνικών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης. Είμαστε βέβαιοι ότι οι υπεύθυνοι για την απόπειρα κατά της ζωής του Ρώσου δημοσιογράφου αναπόφευκτα θα τιμωρηθούν» κατέληξε η εκπρόσωπος.

Ο Ποντούμπνι έλαβε πολλαπλά τραύματα στην περιοχή Kursk κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου διεξάγονται μάχες με ουκρανικούς ένοπλους σχηματισμούς.

Οι γιατροί εκτίμησαν την κατάστασή του σοβαρή αλλά σταθερή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε σήμερα στη Μόσχα για νοσηλεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.