ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μαζικό πυραυλικό κτύπημα στο «πολωνικό» Λβιβ: Καταστροφικό πλήγμα σε αποθήκη με πυρομαχικά Δυτικών

Η πόλη ανήκε στην Πολωνία μέχρι το Β ΠΠ - Ο Β.Πούτιν την έχει προσφέρει πάλι στην Βαρσοβία

Μαζικό πυραυλικό κτύπημα στο «πολωνικό» Λβιβ: Καταστροφικό πλήγμα σε αποθήκη με πυρομαχικά Δυτικών

Ρωσική αεροπορική επίθεση στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, κατέστρεψε αποθήκες πυρομαχικών σε τουλάχιστον 50 κτίρια στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται καθαρά τα συντρίμμια από την επίθεση με drones και πυραύλους στο κέντρο της πόλης.

Μετά την επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε εκ νέου τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

«Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις» δήλωσε ο Ζελένσκι.

 Η Ρωσία σφυροκοπά αδιάκοπα τις τελευταίες ημέρες την Ουκρανία με εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με πολλούς δυτικούς αναλυτές να αναφέρουν πως πρόκειται για την απάντηση της Μόσχας στην πρόσφατη επιδρομή του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος.

Σημειωτέον πως το Λβιβ είναι περιοχή η οποία έχει πρωτίστως πολωνόφωνους κατοίκους, ενώ αποτελούσε μέρος της πολωνικής επικράτειας ως και πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως είχε δηλώσει και ο Πούτιν, το Λβιβ αναγνωρίζεται από τη Μόσχα σαν περιοχή που πρέπει να συμπεριληφθεί στα πολωνικά εδάφη, όπως και άλλες περιοχές του σημερινού ουκρανικού κράτους συμπεριλαμβάνονται στα ιστορικά εδάφη της Λευκορωσίας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας. 

«Το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί χορηγοί του παραμένουν εμμονικοί με την ιδέα -όπως το έθεσαν- να μας επιφέρουν μια στρατηγική ήττα. Δεδομένου ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης χειροτερεύει για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, το καθεστώς του Κιέβου έχει αρχίσει να προωθεί αυτό που λένε νέο σχέδιο» επεσήμανε στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ η Μαρία Ζαχάροβα, μετά από τις νέες δηλώσεις του Ζελένσκι και το πλήγμα στο Λβιβ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι αξιωματούχοι του Κιέβου συνεχίζουν να εκλιπαρούν τη Δύση να άρει τους περιορισμούς της στα μακροπρόθεσμα χτυπήματα στη χώρα μας» τόνισε η Ζαχάροβα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.