ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Μεγάλη στρατιωτική επίθεση της Χεζμπολάχ: Ταυτόχρονη εξαπόλυση 200 βαρέων ρουκετών σε στρατόπεδα του Ισραήλ

Μετά την εξόντωση υψηλόβαθμου διοικητή της, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση κατά ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων

Μεγάλη στρατιωτική επίθεση της Χεζμπολάχ: Ταυτόχρονη εξαπόλυση 200 βαρέων ρουκετών σε στρατόπεδα του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ προέβη σε μεγάλη στρατιωτική επίθεση κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας πάνω από 200 ρουκέτες και 20 drones αυτοκτονίας σε στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ και στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Η επίθεση αυτή έρχεται ως αντίποινα για την εξόντωση υψηλόβαθμου διοικητή της Χεζμπολάχ από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την προηγούμενη ημέρα.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στόχευσε τα εξής κέντρα διοίκησης με ρουκέτες:

  • Το κέντρο διοίκησης της 91ης Μεραρχίας στο στρατόπεδο «Ayelet».
  • Το κέντρο διοίκησης της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο στρατόπεδο «Katsaviya».
  • Το κέντρο διοίκησης του τεθωρακισμένου τάγματος της 7ης Ταξιαρχίας στο στρατόπεδο «Gamla».
  • Το κέντρο διοίκησης της 210ης Μεραρχίας (Μεραρχία Γκολάν) στη βάση «Nafah».
  • Το κέντρο διοίκησης του Πυροβολικού της 210ης Μεραρχίας στο στρατόπεδο «Yarden».

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF) ανταπέδωσε άμεσα τις επιθέσεις αυτές με αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, συγκεκριμένα στις περιοχές Ramyeh και Houla.

Η IDF δημοσίευσε βίντεο από τις επιθέσεις αυτές καθώς και από τις αναχαιτίσεις των πυραύλων και drones.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς σε Ισραηλινούς στρατιώτες και αρκετές πυρκαγιές, ενώ αναφέρθηκαν και υλικές ζημιές σε εμπορικά κέντρα, όπως το Acre Mall κοντά στη Χάιφα.

Η Χεζμπολάχ, μέσω του ανώτατου αξιωματούχου της Hashem Safieddine, δήλωσε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν και θα στοχεύσουν νέους στόχους που «το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να φανταστεί».

Οι συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου είναι καθημερινό φαινόμενο από τον Οκτώβριο του 2023.

Η Χεζμπολάχ έχει χάσει 360 μέλη της από τις επιθέσεις του Ισραήλ, ενώ οι απώλειες στην ισραηλινή πλευρά περιλαμβάνουν 10 πολίτες και 15 στρατιώτες. 

Οι εντάσεις στην περιοχή κλιμακώνονται συνεχώς, με τη Χεζμπολάχ να προμηθεύεται νέα οπλικά συστήματα από το Ιράν και το Ισραήλ να αναζητά τρόπους να αντιμετωπίσει τις συνεχείς απειλές. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.