
Την κατάσταση που επικρατεί στο Ποκρόβσκ, αποτύπωσε μέσω πρόσφατων δηλώσεών του, ο Ανάτολι Τερεκσχένκο, μέλος της 153ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Όπως αποκάλυψε σε ειδησεογραφικό μέσο, υπήρχαν αρκετά στελέχη από την ταξιαρχία του, τα οποία δεν ήθελαν να γυρίσουν πίσω στην Ουκρανία.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε δύο συνάδελφοί του κατάφεραν να δραπετεύσουν και να φύγουν στη Γερμανία, όπου βρέθηκαν εκεί για την περαιτέρω εκπαίδευσή τους.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του:
Anatoly Terecshenko from the 153rd mechanized brigade (Ukraine). There were a lot of people running away from our brigade. When we were on exercises in Germany, two managed to escape to Berlin.#FrontStories #War #Ukraine #Pokrovsk pic.twitter.com/Ff7y4KhgoD
— FrontStories (@Frontstories_X) April 1, 2025
Η κατάσταση που επικρατεί στο Ποκρόβσκ είναι ισομοιρασμένη και για τις δύο πλευρές. Αν και οι Ρώσοι εξολοθρεύουν διαρκώς νατοϊκό εξοπλισμό των AFU στην περιοχή, έχοντας καταλάβει και οικισμούς γύρω από την πόλη, οι Ουκρανοί εξακολουθούν να αμύνονται σθεναρά.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.