ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 65,000 καμένα στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΜΜΕ Λιβάνου: «Το Ισραήλ χρησιμοποίησε τις απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου»

Απαγορεύονται ρητά από τη Σύμβαση της Γενεύης του 1980

ΜΜΕ Λιβάνου: «Το Ισραήλ χρησιμοποίησε τις απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου»

Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (NNA) του Λιβάνου, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε τις διεθνώς απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου.

Οι κατηγορίες αυτές διατυπώθηκαν αφού οι κάτοικοι περιοχής της Βηρυτού που χτυπήθηκε ανέφεραν μια μυρωδιά που έμοιαζε με θειάφι μετά την επίθεση, που έβαλε φωτιά σε συγκρότημα διαμερισμάτων, το οποίο σχετίζεται με τις υπηρεσίες υγείας της Χεζμπολάχ.

Στην επίθεση φέρεται να σκοτώθηκαν 9 άτομα και να τραυματίστηκαν 14.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ έχουν κατηγορηθεί ότι έχουν χρησιμοποιήσει αυτού του είδους τα απαγορευμένα όπλα. Κατηγορία που έχουν επανειλημμένα απορρίψει.

Τι είναι οι βόμβες φωσφόρου

Οι βόμβες φωσφόρου απαγορεύονται ρητά από τη Σύμβαση της Γενεύης του 1980.

Ο λευκός φώσφορος είναι χημική ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως για να φωτίσει τις εχθρικές θέσεις, γιατί, όταν εκρήγνυται, παράγει μεγάλη λάμψη και θερμαντική ενέργεια και όσοι εκτίθενται σε αυτόν καίγονται ολοσχερώς ή υφίστανται σοβαρότατα εγκαύματα.

Τα εγκαύματα από φώσφορο ενέχουν αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας λόγω της απορρόφησης του φωσφόρου στο σώμα, προκαλώντας προβλήματα στο ήπαρ, τα νεφρά, την καρδιά και σε ορισμένες περιπτώσεις πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν χρησιμοποιείται στα πυρομαχικά, ο λευκός φώσφορος φτάνει θερμοκρασία έως 800 βαθμών Κελσίου, θερμοκρασία ικανή να λιώσει και μέταλλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.