«H Ελλάδα δεν κινδυνεύει από την όξυνση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία, αλλά από την διεύρυνση του μετώπου της Ουκρανίας, καθώς μετά το πλήγμα στους Nord Stream στο στόχαστρο βρίσκονται δυνητικά και άλλες ενεργειακές υποδομές, όπως ο Turk Stream» αναφέρει o οίκος Moody’s «χαλώντας» το κυβερνητικό αφήγημα που παίζουν εδώ και μήνες σε 24ωρη βάση όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και τα κρυφο-φιλοκυβερνητικά (αυτά που «τα παίρνουν» από την κυβέρνηση, όχι εμφανώς) ότι «Έρχεται πόλεμος με τη Τουρκία».
Και συνέχεια γράφουν και λένε ότι είναι «Κρίσιμη η κατάσταση», «Κίνδυνος για “θερμό επεισόδιο”» κλπ. κλπ. Με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να «απολαμβάνει» την τεχνητή ένταση αφού κι αυτός εκλογές έχει, στις ίδιες ημερομηνίες με τις ελληνικές εκλογές!
Όλα αυτά σε μια φιλότιμη προσπάθεια να συνασπιστεί το… «δεξιό ακροατήριο» στην Ελλάδα και να σταματήσει τις εκλογές διαρροές «προς τα δεξιά», το οποίο μετά το φιάσκο των ουσιαστικά υποχρεωτικών εμβολιασμών και τις σφαλιάρες της Τουρκίας με Oruc Reis και ΑΟΖ με Λιβύη, έχει αρχίσει να μην πιστεύει τον «πατριωτισμό» της.
Συν την οικονομική καταστροφή, φυσικά…
Στο ίδιο ακριβώς σκηνικό εντάσσονται και τα ρεπορτάζ με τις «Στρατιές προσφύγων που πολιορκούν τον Έβρο», αλλά δεν υπάρχουν παρά μόνο στην φαντασία των «ρεπόρτερ», ενώ την ίδια στιγμή κάπου 300 παράνομοι μετανάστες εισέρχονται ανενόχλητοι στην Ελλάδα!
Εν πάση περιπτώσει στην έκθεσή του ο οίκος Moody’s αναφέρει ότι: «Αν και πολλοί θα έσπευδαν να δείξουν τα ελληνοτουρκικά ως παράγοντα ρίσκου και γεωπολιτικής ανησυχίας, αυτά παραμένουν σε ελεγχόμενο επίπεδο». Δηλαδή αυτοί δεν βλέπουν πόλεμο!
Και συνεχίζει: «Από την άλλη πλευρά, το διπλό πλήγμα στους αγωγούς Nord Stream I & II αποτελεί διττό μήνυμα: Κινδυνεύουν χώρες εκτός πεδίου σύγκρουσης και ενεργειακές υποδομές.
Ανεξαρτήτως δυνητικού δράστη, οι δολιοφθορές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις αποτελούν όπλο ευκαιρίας.
Καθώς η η σύρραξη αναζωπυρώνεται και εμφανίζει σαφείς ενδείξεις διάχυσης πέραν του ουκρανικού και ρωσικού εδάφους και καθώς η ενέργεια αποτελεί μοχλό πίεσης από την αρχή του πολέμου, το αίσθημα ασφάλειας υπονομεύεται σε ολοένα και μεγαλύτερο εύρος.
Αν σε αυτούς τους κινδύνους προστεθεί και το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στο ρωσικό αέριο και η -σχεδόν ακαριαία- διακοπή των ροών από τη Μόσχα, τότε το σκηνικό καθίσταται εξαιρετικά ασταθές.
Παράλληλα, όμως, οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τις ενεργειακές υποδομές επαναφέρουν μετ επιτάσεως την ανάγκη αξιόπιστων σχεδίων φύλαξης των ενεργειακών υποδομών, σε στεριά και θάλασσα».