ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δηλαδή τώρα στην Ρωσία δεν θα διαβάζουν ertnews.gr; To παρατράβηξε ο Πούτιν!

Μόσχα προς Κίεβο: «Γιατί συνεχίζετε τον πόλεμο και καταστρέφετε την χώρα σας; Έχετε ήδη χάσει»!

795 νεκροί Ουκρανοί σε 12 ώρες

Μόσχα προς Κίεβο: «Γιατί συνεχίζετε τον πόλεμο και καταστρέφετε την χώρα σας; Έχετε ήδη χάσει»!

«Ποιος ο λόγος συνέχισης του πολέμου από την Ουκρανία», ερωτά η Μόσχα με τις δυνάμεις τους να δέχονται τρομακτικές απώλειες καθημερινά και η ροή του πολέμου είναι πρακτικά αδύνατο να αλλάξει.

Οι Ρώσοι επιμένουν στο ειρηνευτικό σχέδιο που κατέθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για αποδοχή των ήδη «τετελεσμένων» και δηλώνουν ότι δεν θέλουν να προχωρήσουν σε περαιτέρω καταστροφή των ουκρανικών υποδομών και του ουκρανικού κράτους γενικότερα.

Είναι γεγονός ότι σε καμία πλευρά του, του μήκους 1000 χιλιομέτρων μετώπου, οι Ουκρανοί έχουν την πρωτοβουλία και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα τίποτα που να μπορεί να αλλάξει την εικόνα του πολέμου προς όφελος του Κιέβου.

Και όλα αυτά ενώ οι πολιτικές εξελίξεις σε ΕΕ και ΗΠΑ «βαίνουν καλώς» για τη Μόσχα: Στις Ευρωεκλογές, η πλευρά που θέλει να σταματήσει ο πόλεμος κατέγραψε ποσοστά άνω του 40% καταγράφοντας ένα μεγάλο πλήγμα στην αντιρωσική πτέρυγα της ΕΕ ενώ στις ΗΠΑ συζητείται ακόμα και «πραξικόπημα» για να μην είναι υποψήφιος ο Τζο Μπάιντεν, ο οποιος ειναι χαμένος απο χέρι στην αναμέτρησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Η αναλυτική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είναι η εξής: 

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αποθήκη δυτικού εξοπλισμού και εργαστήριο παραγωγής UAV, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Επίσης, καταστράφηκαν μονάδες εξοπλισμού της 44ης ταξιαρχίας πυροβολικού της Ουκρανίας, η οποία χρησιμοποιούσε τον εξοπλισμό για την κατανομή και διανομή οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκε από δυτικές χώρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν δύο αντεπιθέσεις ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Χάρκοβο, προκαλώντας σοβαρές απώλειες στις ουκρανικές ταξιαρχίες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν 130 άτομα προσωπικό, δύο τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού Stryker, και διάφορα συστήματα πυροβολικού.

Στο Ντονέτσκ, οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ανήλθαν σε επιπλέον 665 άτομα.

Επίσης, κατέστρεψαν αποθήκη πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού, ενισχύοντας περαιτέρω την επιθετική τους ικανότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ουκρανικό σταθμό ραντάρ και δύο εκτοξευτές πυραύλων S-300, ενώ η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 24 ουκρανικά UAV και έναν πύραυλο Neptune-MD».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.