ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ν.Πεσκόφ: «Η πολιτική βούληση του Βίκτορ Ορμπάν για ειρήνη είναι αξιέπαινη»

Πολύ θετική η αποτίμηση του Κρεμλίνου για τις ενέργειες του Ούγγρου πρωθυπουργού για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ν.Πεσκόφ: «Η πολιτική βούληση του Βίκτορ Ορμπάν για ειρήνη είναι αξιέπαινη»

Η Μόσχα αξιολογεί την πολιτική βούληση για διάλογο που επέδειξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν με τις επισκέψεις του στη Ρωσία και την Κίνα με πολύ θετικό τρόπο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Έχει δείξει την πολιτική του βούληση για διάλογο. Το θεωρούμε πολύ, πολύ θετικά. Πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο» είπε ο Πεσκόφ.

Υπενθύμισε ότι ο Όρμπαν έχει προγραμματίσει άλλα ταξίδια, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον.

«Προφανώς, θα πει περαιτέρω στους συναδέλφους του στη συμμαχία για τις εντυπώσεις του και για τις πληροφορίες που έλαβε στις πρωτεύουσες. Και μετά θα δούμε τι θα αλλάξει» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κίεβο και τη Μόσχα στις 2 και 5 Ιουλίου.

Πρότεινε πρώτα στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και στη συνέχεια στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να εξετάσουν την προοπτική κατάπαυσης του πυρός και να προετοιμαστούν για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία δεν είναι υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, καθώς το Κίεβο θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

Αντίθετα, υποστήριξε τον πλήρη τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε ότι νωρίτερα είχε περιγράψει τις προϋποθέσεις για αυτό στην ομιλία του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.