Σε μια πρόσφατη εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για την προεδρική του καμπάνια, ο Ντόναλντ Τραμπ, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για τις εκλογές του 2024, υποστήριξε ότι θα είχε βομβαρδίσει τη Μόσχα αν ήταν πρόεδρος κατά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς δωρητές και συμβούλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι θα επιτεθεί και στο Πεκίνο εάν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν υπό την προεδρία του.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει δημοσίως απειλήσει τη Μόσχα με βομβαρδισμό, σε μία διαρροή συνομιλίας από τον Μάρτιο του 2022, φέρεται να είπε σε φίλο του ότι είχε ιδιωτικά κάνει αυτή την απειλή στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δημοσίως, ο Τραμπ έχει περιγράψει τον Πούτιν ως «ιδιοφυία» τις ημέρες πριν από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ έχει επίσης δηλώσει επανειλημμένα ότι θα μπορούσε να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες.

Ο Τραμπ πιστεύει ότι και η Μόσχα και το Κίεβο «θέλουν να σώσουν το πρόσωπό τους» και ότι οι Ουκρανοί στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές δεν θα είχαν αντίρρηση να γίνουν μέρος της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε απαντήσει λέγοντας ότι αν το σχέδιο είναι απλώς να δώσουν τα εδάφη τους, τότε είναι πολύ πρωτόγονο.