ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Bloomberg: «Δυσκολίες εντός του ΝΑΤΟ για αποδοχή της πολυετούς στρατιωτικής στήριξης της Ουκρανίας»

Απότομη επαναφορά στην πραγματικότητα για τους δυτικούς η εξέλιξη της σύγκρουσης υπέρ της Ρωσίας

Bloomberg: «Δυσκολίες εντός του ΝΑΤΟ για αποδοχή της πολυετούς στρατιωτικής στήριξης της Ουκρανίας»

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εκφράζουν διαφωνίες και επιφυλάξεις για τη δέσμευση σε συγκεκριμένη πολυετή στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, της οποίας ο σκοπός υποτίθεται πως είναι «να δώσει τη δυνατότητα στο Κίεβο να σχεδιάσει μακροπρόθεσμα την αμυντική του γραμμή ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα», ανέφερε το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι απρόβλεπτες καταστάσεις στο πεδίο της μάχης και η έλλειψη κατανόησης του είδους της βοήθειας που θα χρειαστεί το Κίεβο στο μέλλον, έχουν προβληματίσει ορισμένα κράτη – μέλη της Συμμαχίας.

«Ορισμένοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αρνούνται να αναλάβουν συγκεκριμένες, πολυετείς δεσμεύσεις για δαπάνες στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, με στόχο να δώσουν στο Κίεβο μεγαλύτερη προβλεψιμότητα μακροπρόθεσμα» αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα.

Το Bloomberg προσθέτει πως οι διαφωνίες που υπάρχουν, σχετίζονται με την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ να συμφωνηθεί χρηματοδότηση ύψους τουλάχιστον 42,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Οι πολιτικές και νομικές διαφωνίες που έχουν προκύψει οφείλονται στην έλλειψη κατανόησης του τρόπου με τον οποίο θα εξελιχθεί η κατάσταση στο πεδίο στο μέλλον και, ως εκ τούτου, στο αν θα πρέπει να αυξηθεί ή να μειωθεί το ποσό της υποστήριξης.

Σε ορισμένες χώρες, εκφράζεται, επίσης, ο φόβος να μειωθούν οι δαπάνες για τις δικές τους αμυντικές ανάγκες.

Την ίδια στιγμή, Στόλτενμπεργκ και Ορμπάν συμφώνησαν πως η Ουγγαρία δεν θα χρειαστεί να συμμετάσχει στη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, ωστόσο σε αντάλλαγμα δεν θα μπλοκάρει καμία σχετική απόφαση του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ορμπάν ανέφερε ότι τα περισσότερα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας δεν συμμερίζονται τις απόψεις του σχετικά με τον τρόπο τερματισμού του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι η χώρα του παραμένει «πιστό» μέλος του ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.