ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΝΑΤΟ: «Θα ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 5 αν πραγματοποιηθούν ρωσικές “υβριδικές” επιχειρήσεις στην Ευρώπη»

Δημιουργία εμπόλεμου κλίματος από τους δυτικούς με κάθε δυνατή αφορμή

ΝΑΤΟ: «Θα ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 5 αν πραγματοποιηθούν ρωσικές “υβριδικές” επιχειρήσεις στην Ευρώπη»

Ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι οποιοδήποτε κράτος-μέλος της συμμαχίας θα μπορούσε «θεωρητικά» να ζητήσει προστασία βάσει του Άρθρου 5 αν διενεργηθούν «ρωσικές υβριδικές επιχειρήσεις».

Το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ δεσμεύει κάθε κράτος-μέλος να θεωρεί ότι μια επίθεση εναντίον ενός κράτους-μέλους είναι επίθεση εναντίον όλων.

Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «η αντίδραση της συμμαχίας στις υβριδικές επιχειρήσεις και στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Ευρώπης από τη Μόσχα εξαρτάται από τις ενέργειες που θα συνεχίσει να λαμβάνει η Ρωσία».

Μέχρι στιγμής, κανένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της συμμαχίας στην Ουάσιγκτον.

Οι αρχές στην Πολωνία έχουν συλλάβει 18 άτομα «υπό την υποψία ότι διενεργούν εχθρικές δραστηριότητες ή σαμποτάζ σε συνεργασία με τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία» σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Πολωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόμοιες συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία, την Εσθονία και άλλες χώρες, με τις κατηγορίες της «κατασκοπείας για ξένο κράτος» κατηγορώντας ανοιχτά τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.