Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι εξαλείφθηκε ο επικεφαλής του δικτύου της Χαμάς στη νότια Συρία Άχμαντ Μουχάμαντ Φαχντ.

Παράλληλα, ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε το πρωί νέα πλήγματα με στόχο την Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο, μετά τον εντατικό βομβαρδισμό στη διάρκεια της νύχτας των νοτίων προαστίων της Βηρυτού, προπυργίου του σιιτικού κινήματος του Λιβάνου.

«Ο ισραηλινός στρατός [πλήττει τώρα στόχους (…) που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στην περιοχή της (κοιλάδας) Μπεκάα», στον ανατολικό Λίβανο, αναφέρουν οι IDF σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, στην οποία προσθέτουν ότι σειρήνες συναγερμού ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, όπου η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι εξαπέλυσε ρουκέτες, μετά τα ισραηλινά πλήγματα στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Στην πρώτη επίθεση που πραγματοποιεί μετά τα ισραηλινά πλήγματα τη νύχτα στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας, η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε με ρουκέτες Fadi-1 το κιμπούτς Κάμπρι στο βόρειο Ισραήλ, σε απάντηση στις “βάρβαρες” επιθέσεις του Ισραήλ “σε πόλεις, χωριά και αμάχους” στον Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος ερρίφθη από τον Λίβανο στο κεντρικό Ισραήλ και έπεσε σε ανοιχτό χώρο.