ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νέο «χτύπημα» της Ρωσίας στην πρωτεύουσα στο Κίεβο με drones

Ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις που έμοιαζαν να οφείλονται σε καταρρίψεις drones από τις αντιαεροπορική άμυνα

Νέο «χτύπημα» της Ρωσίας στην πρωτεύουσα στο Κίεβο με drones

Ρωσική επιδρομή με drones εξαπολύθηκε στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Στοιχεία της αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν για να την απωθήσουν, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις που έμοιαζαν να οφείλονται σε καταρρίψεις drones από τις αντιαεροπορική άμυνα και δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσαν πως είδαν στόχους να πλήττονται στους αιθέρες του Κιέβου.

Το Κίεβο, η περιφέρεια που το περιβάλλει και η ανατολική Ουκρανία κηρύχθηκαν σε κατάσταση συναγερμού για αεροπορικές επιδρομές.

«Εχθρικά UAVs (σ.σ. μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) βρίσκονται πάνω από την πρωτεύουσα και κοντά της», ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο δήμαρχος του Κιέβου, μέσω Telegram.

Νωρίτερα, η ουκρανική αεροπορία ανακοίνωνε μέσω της ίδιας πλατφόρμας πως ομάδες ρωσικών drones εφόδου κινούνταν προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας και δυτικών περιοχών. Έκανε επίσης λόγο για ρίψεις κατευθυνόμενων βομβών από τομείς της Ουκρανίας ελεγχόμενους από τη Ρωσία, περί τις 04:40.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα μέχρι στιγμής.

Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επανειλημμένα τον Σεπτέμβριο επιδρομές εναντίον του Κιέβου και άλλων περιοχών, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο ενεργειακές, στρατιωτικές και συγκοινωνιακές υποδομές. Δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις αυτές, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.