ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ανελέητο σφυροκόπημα στο νότιο Λίβανο από το Ισραήλ: 200 νεκροί και 720 τραυματίες (βίντεο) (upd)

Με μπαράζ 35 ρουκετών, στο βόρειο Ισραήλ, απάντησε η Χεζμπολάχ

Ανελέητο σφυροκόπημα στο νότιο Λίβανο από το Ισραήλ: 200 νεκροί και 720 τραυματίες (βίντεο) (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 14:44)  Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου αναφέρει πως 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πλήγματα, σε χωριά και πόλεις, ενώ περισσότεροι από 720 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και παραϊατρικού προσωπικού. Με μπαράζ 35 ρουκετών απάντησε η Χεζμπολάχ. Επίσης, νεκρός είναι ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, όπως μεταδίδει το Sky News Arabia, μετά τον σημερινό (23/9) «νέο γύρο» επιθέσεων του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Επικαλούμενο πηγές το δίκτυο αναφέρει πως ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Αλί Αμπούρια, φέρεται να σκοτώθηκε σε μία από τις επιθέσεις της IAF στον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε πάνω από 300 στόχους της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια δύο μεγάλων γύρων επιθέσεων εναντίον της τη Δευτέρα.

Ο δεύτερος γύρος των επιθέσεων ακολούθησε μια προειδοποίηση από τον εκπρόσωπο του IDF προς τον κόσμο στον νότιο Λίβανο να εκκενώσει περιοχές.

Μετά τις επιθέσεις, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι 100 άνθρωποι στο Λίβανο έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 400 έχουν τραυματιστεί, μέχρι στιγμής, από τις επιθέσεις.

Αυτά τα κύματα αεροπορικών επιδρομών αποτέλεσαν τον πέμπτο και έκτο γύρο μαζικών αεροπορικών επιδρομών στη Χεζμπολάχ από την Πέμπτη της περασμένης εβδομάδας, ειδικά στον νότιο Λίβανο, ακόμη πιο μακριά από τα σύνορα από ό, τι σε ορισμένες προηγούμενες περιπτώσεις.

Ο υπουργός Πληροφοριών του Λιβάνου είπε στο NNA ότι το γραφείο του έλαβε επίσης ένα από αυτά τα μηνύματα, χαρακτηρίζοντάς το «ψυχολογικό πόλεμο».

Μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου κάνουν λόγο για αεροπορικές επιδρομές σε πολλές τοποθεσίες.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν έχουν επαληθευθεί, δείχνουν πολλές μεγάλες εκρήξεις και σκηνές χάους.

Επίσης, υπάρχουν πλάνα όπου φαίνονται άμαχοι να εγκαταλείπουν περιοχές του νότιου Λιβάνου σχηματίζοντας ουρές πέρα ​​από την άμεση συνοριακή περιοχή, η οποία είχε ήδη εκκενωθεί εδώ και καιρό λόγω της συνεχιζόμενης ανταλλαγής πυρών μεταξύ των δύο χωρών.

Αραβικά ειδησεογραφικά μέσα κάνουν λόγο για ανελέητο σφυροκόπημα.

Η ειρηνευτική δύναμη Unifil στο νότιο Λίβανο είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι «είχε δει μια εντατικοποίηση των βομβαρδισμών σε όλη την περιοχή των επιχειρήσεων, κοντά στη Μπλε Γραμμή», αναφερόμενη στη γραμμή που χωρίζει τις δύο χώρες.

Το Ισραήλ δεν αποκλείει χερσαία επιχείρηση

Σε μια ακόμα κλιμάκωση της κατάστασης, οι ισραηλινές δυνάμεις άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να χρειαστεί μια χερσαία εισβολή στον Λίβανο για να εξασφαλίσει τους πολεμικούς του στόχους.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για πιθανή χερσαία εισβολή στον Λίβανο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» για να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους των κατοίκων που έχουν απομακρυνθεί από το βόρειο Ισραήλ, ανέφερε το Reuters.

«Η Χεζμπολάχ θέτει σε κίνδυνο εσάς και τις οικογένειές σας», είπε ο εκπρόσωπος του IDF κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προτρέποντας παράλληλα τους Λιβανέζους να απομακρυνθούν από τοποθεσίες της Χεζμπολάχ.

Απάντησε η Χεζμπολάχ με βομβαριδσμούς στο βόρειο Ισραήλ

Στο μεταξύ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ, αφού ο ισραηλινός στρατός έπληξε δεκάδες θέσεις της σιιτικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα.

«Σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον περιοχών στον νότο και την Μπεκάα», οι μαχητές της Χεζμπολάχ «βομβάρδισαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις όπως και το συγκρότημα της στρατιωτικής βιομηχανίας Rafael», επεσήμανε η λιβανέζικη οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Οι IDF έκαναν λόγο για μπαράζ 35 ρουκετών σε διάφορες περιοχές, ενώ τραυματίστηκαν και δύο άτομα, ένας 59χρονος από συντρίμμια κι ένας 25χρονος, οποίος κατευθυνόταν σε καταφύγιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.