Ο ισραηλινός στρατός διέταξε να εκκενωθούν άμεσα 23 χωριά στον νότιο Λίβανο και οι κάτοικοί τους να κινηθούν προς τα βόρεια, πέρα από τον ποταμό Άβαλι, στα πλαίσια της εντατικοποίησης των επιθέσεων στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στα αραβικά έγραψε στο Χ ότι οι κάτοικοι «απαγορεύεται να πάνε νότια» και ότι κάτι τέτοιο «θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τη ζωή σας».

«Όποιος βρίσκεται κοντά σε στοιχεία, εγκαταστάσεις ή όπλα της Χεζμπολάχ θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο», ανέφερε η ανάρτηση.

Η διευθύντρια της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή, Ρέμα Τζαμούς Ιμσέις, δήλωσε ότι πάνω από το ¼ του Λιβάνου έχει επηρεαστεί από τις επαναλαμβανόμενες εντολές εκκένωσης σε δεκάδες χωριά της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν φύγει προς τα βόρεια από τότε που οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή εντάθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου δήλωσε ότι 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 179 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα μόνο την Πέμπτη.