ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

NYT: «Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν δεύτερη συστοιχία Patriot στην Ουκρανία»

Μπορεί να αντιμετωπίσει αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους cruise, πλήττοντας στόχους σε απόσταση ως και 100χλμ

NYT: «Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν δεύτερη συστοιχία Patriot στην Ουκρανία»

Η εφημερίδα New York Times (ΝΥΤ), ανέφερε χθες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακοινώσει πως οι ΗΠΑ θα στείλουν ακόμη μια συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία.

Ο Τ.Μπάιντεν πήρε αυτή την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από σειρά συναντήσεων, εξήγησε η εφημερίδα.

Ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, απέφυγε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα ερωτηθείς γι’ αυτό χθες.

Κατά τις πληροφορίες των Τάιμς, η συγκεκριμένη συστοιχία βρίσκεται το τρέχον διάστημα στην Πολωνία, όπου είναι ανεπτυγμένη αμερικανική στρατιωτική δύναμη, και θα μπορούσε να βρίσκεται στο ουκρανικό έδαφος εντός ημερών.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το δεύτερο σύστημα του είδους που θα διατεθεί από τις ΗΠΑ στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το «πράσινο φως» για την αποστολή του πρώτου είχε δοθεί από τον Τ.Μπάιντεν πριν από 18 μήνες, όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον για πρώτη φορά μετά την επέμβαση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Το σύστημα Patriot χαρακτηρίζεται από τα πιο προηγμένα του είδους παγκοσμίως· μπορεί να αντιμετωπίσει αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους cruise, πλήττοντας στόχους σε απόσταση ως και 100 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο ως και 30 χιλιομέτρων.

Η Γερμανία έχει διαθέσει στην Ουκρανία δυο τέτοια συστήματα κι υποσχέθηκε να στείλει τρίτο.

Η Ουάσιγκτον πιέζει συμμάχους της να στείλουν επίσης συστοιχίες, ο αριθμός των οποίων σε διεθνές επίπεδο είναι συγκριτικά μικρός, όπως και αυτός των πυραύλων που χρησιμοποιούνται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.