ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Ο ισραηλινός Στρατός εντόπισε κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ σε υπόγεια σήραγγα 800 μέτρων στον Λίβανο (βίντεο)

Έκρυβαν πυραύλους, βλήματα όλμων kai μοτοσικλέτες

Ο ισραηλινός Στρατός εντόπισε κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ σε υπόγεια σήραγγα 800 μέτρων στον Λίβανο (βίντεο)

Ο ισραηλινός Στρατός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εντόπισε μία υπόγεια σήραγγα μήκους 800 μέτρων στο νότιο Λίβανο, την οποία χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ ως κέντρο διοίκησης.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι οι μαχητές της Χεζμπολάχ χρησιμοποιούσαν το υπόγειο κέντρο ως βάση για να περάσουν στο Ισραήλ και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Οι στρατιώτες της 8ης Ταξιαρχίας, υπό τη διοίκηση της 91ης Μεραρχίας, συνεχίζουν να διεξάγουν περιορισμένες, τοπικές, στοχευμένες επιδρομές βάσει ακριβών πληροφοριών στο νότιο Λίβανο.

Κατά την έρευνά τους εντόπισαν την υπόγεια σήραγγα στο οποίο εντόπισαν πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ελικόπτερα, βλήματα όλμων, μοτοσικλέτες, χώρους διαμονής και μέσα για μακροχρόνιες διαμονές, συμπεριλαμβανομένης μιας κουζίνας εφοδιασμένης με τρόφιμα και προμήθειες.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Στρατό, η Χεζμπολάχ σκόπευε να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα ως μέρος του σχεδίου εισβολής «Κατακτήστε τη Γαλιλαία» και σκόπιμα τα ενσωμάτωσε στο υπόγειο κέντρο διοίκησης κάτω από μια κατοικημένη περιοχή στο νότιο Λίβανο.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο υπόγειο συγκρότημα, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν μαχητή της Χεζμπολάχ που ήταν ενσωματωμένος εκεί, προσθέτουν οι IDF.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε σχετικά με την επιχείρηση ότι «σχεδίαζαν, με αυτές τις μοτοσυκλέτες εδώ, να μπουν στο Kiryat Shemona, στο Yiftah, σε χωριά και θέσεις μέσα στο Ισραήλ και να κάνουν μια σφαγή. Ήταν εδώ μόλις πριν από λίγες μέρες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.