ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο πόλεμος έχει αλλάξει: Πώς τα social media μετατράπηκαν σε φονική παγίδα για 100 Ρώσους στρατιώτες στο Κούρσκ!

Πώς οι Ουκρανοί έχασαν την ευκαιρία για τετραπλάσιας επιτυχίας κτύπημα

Ο πόλεμος έχει αλλάξει: Πώς τα social media μετατράπηκαν σε φονική παγίδα για 100 Ρώσους στρατιώτες στο Κούρσκ!

Eπιβραδύνθηκε αλλά δεν σταμάτησε η επίθεση των Ουκρανών κοντά στο Κούρσκ, καθώς οι ρωσικές ενισχύσεις «πάγωσαν» για περίπου πέντε ώρες, μετά από το κτύπημα με 4 βλήματα HIMARS (φωτό) ρωσικής φάλαγγας, η οποία στάθηκε πραγματικά πολύ τυχερή: Ίσως ούτε και οι Ουκρανοί και οι δυτικοί σχεδιαστές του κτυπήματος με τους ATACMS/HIMARS περίμεναν ότι ένα ρωσικό κομβόι με περίπου 250 οχήματα θα κατευθύνονταν προς την πρώτη γραμμή σε απόσταση βολής των ουκρανικών βαλλιστικών όπλων!

Αποτέλεσμα: Και τα τέσσερα βλήματα κτύπησαν στο ίδιο σημείο του κομβόι, και εξόντωσαν το προσωπικό δώδεκα οχημάτων. Οι Ουκρανοί μιλάνε για 100 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες.

Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο βίντεο που δείχνει το μήκος της αυτοκινητοπομπής σε σχέση με το κτύπημα:

Οι Ρώσοι δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση, αλλά παραδέχονται το πλήγμα.

Αν είχαν σχεδιάσει καλύτερα το κτύπημα οι Ουκρανοί (βασικά οι Αμερικανοί που «βγάζουν» τους στόχους και πιθανότατα «πατάνε του κουμπί», θα μπορούσαν να είχαν καταστρέψει την μισή φάλαγγα και να είχαν περίπου 400 νεκρούς Ρώσους! Δηλαδή αν τα βλήματα είχαν κτυπήσει το ένα πίσω από το άλλο και όχι όλα το ίδιο σημείο.

Δηλαδή το ολέθριο σφάλμα των Ρώσων διοικητών, το γλίτωσε με σχετικά μικρές απώλειες η ρωσική πλευρά.

Πόσο «μικρές»; Όσες είχαν ανά ημέρα στο αποκορύφωμα της μάχης Μπάκχμουτ που κράτησε δύο μήνες! Είναι αυτό που πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν: Οι απώλειες δεν είναι κάτι που «πονάει» κρίσιμα τους δύο αντιπάλους στον συγκεκριμένο πόλεμο.

Ήδη και οι Ουκρανοί μετρούν μόνο στο συγκεκριμένο θέατρο επιχειρήσεων πάνω από 1000 νεκρούς αν θεωρήσουμε ότι οι Ρώσοι λένε την αλήθεια, αλλά έστω και αν υπερβάλουν, σίγουρα πάνω από 300 νεκρούς. Κανείς στο Κίεβο δεν ασχολείται…

Το πρόβλημα για τους Ρώσους είναι ότι η μάχη γίνεται μέσα σε κατοικημένες περιοχές, μέχρι προχθές σχετικά ειρηνικές και οι μετακινήσεις των του ρωσικού Στρατού βιντεοσκοπούνται από τους πολίτες που τις ανεβάζουν σε real time στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία όμως παρακολουθούνται από τους Ουκρανούς και τους δυτικούς και μερικές φορές στοχοποιούνται άμεσα  από τους βαλλιστικούς πυραύλους άμεσα.

Λέγεται ότι οι Ουκρανοί εντόπισαν το κομβόι από βίντεο Ρώσων πολιτών που το είχαν ανεβάσει στα κοινωνικά δίκτυα!

Ειδικά, λόγω του γεγονότος ότι οι ρωσικές ενισχύσεις είναι τεράστιες σε μέγεθος και δημιουργούν ιδανικούς στόχους:

Αυτό που δεν φαίνεται να έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι Ρώσοι ή δεν μπορούν να το κάνουν λόγω άλλων προτεραιοτήτων, είναι η μεταφορά αντιπυραυλικών συστημάτων (S-400/-300-250, Βuk-M2, Tor-M2, Pantsir-S.2 κλπ.) για να αντιμετωπίζουν τις ουκρανικές επιθέσεις με ATACMS.

Και σίγουρα η αεροπορική υποστήριξη δεν είναι και πάλι η πρέπουσα, ίσως και πάλι γιατί είναι απασχολημένα σε άλλα μέρη του αχανούς μετώπου των 1.000 χλμ. οι περιορισμένοι πόροι της ρωσικής Αεροπορίας: Περίπου 600 μαχητικά, στρατηγικά, εγγύς κρούσης, υποστρατηγικής κρούσης κλπ. αεροσκάφη υπολογίζεται ότι είναι υπηρεσιακά στο ρωσικό αεροπορικό οπλοστάσιο, ελάχιστα σε ότι αφορά την κάλυψη της αχανούς Ρωσίας.

Εν πάση περιπτώσει έχουν κινητοποιηθεί μεγάλες ρωσικές δυνάμεις από τά γειτονικά Βορονέζ και Ροστόφ, αλλά η δεύτερη ουκρανική προτεραιότητα μετά τον πυρηνικό σταθμό του Κούρσκ που απέτυχαν να τον καταλάβουν και η οποία ήταν το να αναγκάσουν τους Ρώσους να μεταφέρουν δυνάμεις από το Ντονμπάς και το Χάρκοβο, δεν επιτεύχθηκε.

Αυτή την στιγμή οι ι κύριες μάχες λαμβάνουν χώρα γύρω από το Sudzha που δεν έχει καταφέρει να ελεγχθεί πλήρως από τους Ουκρανούς, το Snagost και τη Malaya Lokhnya.

Επίσης, σφοδρές μάχες γίνονται στους γύρω οικισμούς 15 χιλιόμετρα νότια του Λγκοφ.

Στην περιοχή Korenevsky, οι Ουκρανοί απέτυχαν να καταλάβουν το διοικητικό κέντρο.

Επίσης οι Ουκρανοί αναχαιτίστηκαν στην είσοδο του Korenevo ενώ απέτυχαν να καταλάβουν τους οικισμούς Olgovka και Kremeny

Προσπαθούν να διαρρήξουν τον αυτοκινητόδρομο Rylsk – Lgov, αλλά ακόμα δεν το έχουν καταφέρει.

Όμως η ουκρανική επιθετική αιχμή εξακολουθεί να είναι ενεργή και ισχυρή.

Όλα θα εξαρτηθούν σε ότι αφορά τον χρόνο επιχειρήσεων από το αν θα καταφέρουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους. Αν όχι, κινδυνεύουν με περικύκλωση και εξόντωσης. Αν όχι άμεσα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αν τα καταφέρουν μπορούν θεωρητικά να δημιουργήσουν έναν βιώσιμο μικρό θύλακα μέσα στο ρωσικό έδαφος. Και μέχρι εκεί.

Οι Ρώσοι στο ανακοινωθέν της ημέρας μιλάνε για πλήγματα στις ουκρανικές δυνάμεις που μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά, πάντως…

«Αεροπορικά πλήγματα, πυραυλικές δυνάμεις, πυρά πυροβολικού και ενέργειες μονάδων που καλύπτουν τα κρατικά σύνορα (…) απέτρεψαν τον εχθρό από το να προωθηθεί εις βάθος στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.