Η Ρωσία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ανταλλαγής εδαφών της μετά την επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.

">

«Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς ποιον στόχο επιδίωκε το Κίεβο. Αλλά οι πολιτικοί αναλυτές το συζητούν τώρα. Και ακόμη και ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι μερικές φορές κάνει φροϋδικές ολισθήσεις, ότι θα το χρειαστούν για μελλοντικές ανταλλαγές. Γι’ αυτό πιάνουν αιχμαλώτους και θέλουν να αρπάξουν τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι τόσο απλό και αφελές. Δεν συζητάμε την επικράτειά μας με κανέναν. Δεν διαπραγματευόμαστε για το έδαφός μας», είπε ο υπουργός, σχολιάζοντας την επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ.

Ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πριν από ενάμιση χρόνο ότι η Ρωσία «δεν είναι κατά των συνομιλιών, αλλά όσοι είναι εναντίον τους θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όσο περισσότερο χρονοτριβούν, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ουσιαστικά αποδόμησε πλήρως την επιχείρηση του Κιέβου στο Κούρσκ, ως μία άσκοπη και δαπανηρή σε υλικό επιθετική ενέργεια, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα να δημιουργήσει πρόβλημα στις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, πόσο μάλλον να οδηγήσει σε ανταλλαγή εδαφών μεταξύ των δύο χωρών.

«Στην Κωνσταντινούπολη, λιγότερο από ένα μήνα μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής μας επιχείρησης, σε σύγκριση με αυτό που βλέπουμε τώρα, ήταν πολύ εύκολο να καταλήξουμε σε συμφωνία. Δεν το ήθελαν αυτό» είπε ο υπουργός.

«Για όλα τα άλλα, ο πρόεδρος είπε στις 14 Ιουνίου, μιλώντας στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ότι είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε την κατάσταση με βάση την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα επί τόπου, η πραγματικότητα του ρωσικού Συντάγματος, το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι πλέον έχουμε τέσσερα νέα στοιχεία της ομοσπονδίας εκτός από την Κριμαία. Φυσικά, με όλα αυτά, δεν μπορεί επίσης να γίνει λόγος για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» είπε ο Λαβρόφ.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει προς το παρόν συνομιλίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Ρώσος πρόεδρος έχει επανειλημμένα πει ότι όσοι κάνουν δηλώσεις υπονοώντας ότι η Ρωσία απορρίπτει τις διαπραγματεύσεις, ενώ η Ουκρανία είναι έτοιμη για αυτές – το έχει ήδη πει πολλές φορές – τουλάχιστον πείτε σε αυτόν τον Ζελένσκι, όταν είναι καλά, αν είναι έτσι. καταστάσεις συμβαίνουν οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας, πείτε του να ακυρώσει το διάταγμά του που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις» είπε ο Λαβρόφ.