ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο.Σολτς: «Εκτός συζήτησης η περίπτωση να καταρρίπτουμε τους ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία»

Απέρριψε το αίτημα της Ουκρανίας για κατάρριψη ρωσικών πυραύλων και UAV από το ΝΑΤΟ στον ουκρανικό εναέριο χώρο

Ο.Σολτς: «Εκτός συζήτησης η περίπτωση να καταρρίπτουμε τους ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία»

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, απέρριψε το αίτημα της Ουκρανίας για κατάρριψη ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στον ουκρανικό εναέριο χώρο. Το αίτημα αυτό, σύμφωνα με τον Σολτς, είναι «εκτός συζήτησης».

Μιλώντας στη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας , ο Σολτς τόνισε ότι υπάρχει συναίνεση μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ σχετικά με την απόφαση αυτή, σημειώνοντας ότι και οι ΗΠΑ συμμερίζονται την ίδια άποψη.

Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε επίσης παρόμοια άποψη, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική του ΝΑΤΟ δεν έχει αλλάξει και ότι η συμμαχία δεν θα εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση​.

Η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που εξετάζει ανοιχτά το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων είναι η Πολωνία, η οποία έχει δει ρωσικούς πυραύλους να εισέρχονται στον εναέριο χώρο της σε αρκετές περιπτώσεις.

Μια διμερής συνθήκη ασφαλείας που υπογράφηκε μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας στις 8 Ιουλίου προβλέπει έναν μηχανισμό για την αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων και drones, ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμα οριστική απόφαση​​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει καλέσει τους Δυτικούς εταίρους να βοηθήσουν στην προστασία του ουκρανικού εναέριου χώρου, όπως έκαναν για το Ισραήλ όταν το Ιράν εξαπέλυσε κύμα επιθέσεων με drones και πυραύλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.