ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι ΗΠΑ στέλνουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία!

Είναι απαγορευμένα σε περισσότερες από 120 χώρες

Οι ΗΠΑ στέλνουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία!

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν ότι θα δώσουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία για τον αγώνα τους κατά της Ρωσίας, ανέφεραν οι New York Times.

Η απόφαση αναμενόταν να ανακοινωθεί την Πέμπτη, ανέφερε δημοσιογράφος του NPR σε ανάρτηση στο Twitter την Τετάρτη.

Ο αμερικανικός στρατός πιστεύει ότι τα πυρομαχικά διασποράς θα ήταν χρήσιμα ώστε η Ουκρανία να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου τον Ιούνιο, αλλά μια τέτοια κίνηση προς το Κίεβο δεν είχε τύχει έγκρισης, λόγω περιορισμών από το Κογκρέσο και ανησυχιών μεταξύ των συμμάχων.

Η Ουκρανία προέτρεψε τα μέλη του Κογκρέσου να πιέσουν την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να εγκρίνει την αποστολή Συμβατικών Βελτιωμένων Πυρομαχικών Διπλής Χρήσης (DPICM).

Τα πυρομαχικά διασποράς, που έχουν καταστεί απαγορευμένα σε περισσότερες από 120 χώρες, συνήθως απελευθερώνουν μεγάλους αριθμούς μικρότερων βομβών που μπορούν να σκοτώσουν αδιακρίτως σε μια ευρεία περιοχή, απειλώντας αμάχους.

Τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς που έχουν σκοτώσει Ουκρανούς αμάχους, ανέφερε σε έκθεσή της η Human Rights Watch την Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.