Χωρίς να συναντούν σοβαρή αντίσταση λόγω έλλειψης προσωπικού και πυρομαχικών των Ουκρανών (και τα δύο «απορροφώνται» από το Κούρσκ) οι ρωσικές δυνάμεις μετά από 2,5 χρόνια πολέμου προελαύνουν μεταξύ Αβντίιβκα και Ποκρόβσκ, έχουν καταλάβει επτά κύριες οχυρωμένες τοποθεσίες των ουκρανικών δυνάμεων και άλλες τέσσερις είναι στα πρόθυρα άλωσης.

Το ίδιο ισχύει και για το Τορέτσκ η Ρωσία κάνει συνεχώς πρόοδο με τις δυνάμεις να έχουν εισέρχονται από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις στην πόλη!

Νοτιότερα ο ρωσικός Στρατός προωθείται και ελέγχει την Κωνσταντινίβκα ενώ ελέγχουν πλέον τα υψώματα επί του κεντρικού δρόμου που περνά από το Βούλενταρ.

Ύστερα από μήνες επίμονης άμυνας των Ουκρανών στην Σκινκίβκα η Ρωσία έχει τον πλήρη έλεγχο και αυτής της πόλης, καθώς κάμφθηκε λόγω έλλειψης εφεδρειών η ουκρανική αντίσταση και σε αυτή την κωμόπολη.

Στην κωμόπολη Πιστσάνε που καταλήφθηκε από τους Ρώσους πεζοναύτες μεταφέρθηκαν ακόμα δύο Τάγματα και πλέον προωθούνται για να αποκτήσουν τον έλεγχο και της Στελμακίβκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά το Κούρσκ φαίνεται ότι θα αποτελέσει την «λυδία λίθο» για να ξεκολλήσει το ουκρανικό μέτωπο: Το 80% της περιφέρειας του Ντονμπάς, δηλαδή του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ είναι σε ρωσικά χέρια!