ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να «σπάσουν» το αδιέξοδο στο Κουρσκ με νέα επίθεση στο ρωσικό έδαφος από άλλα σημεία

Μάχες με τον ρωσικό Στρατό στα σύνορα

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να «σπάσουν» το αδιέξοδο στο Κουρσκ με νέα επίθεση στο ρωσικό έδαφος από άλλα σημεία

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν νέα επίθεση και πάτησαν και πάλι ρωσικό έδαφος από μια νέα πλευρά, δυτικά της περιφέρειας, στο Βεσελόγιε, το οποίο βρίσκεται σε νοτιοδυτικά του Κορενέβο, την τοποθεσία αντικειμενικό σκοπό που απέτυχαν να καταλάβουν οι Ουκρανοί, στο οποίο βρίσκεται η κεντρική στρατιωτική διοίκηση των Ρώσων στο Κούρσκ.

Η προηγούμενη επίθεση από τα νότια-νοτιοδυτικά του Κούρσκ έχει «βαλτώσει» μέχρι στιγμής.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν το Βεσελόγιε, αλλά οι Ρώσοι τους διαψεύδουν αναφέροντας ότι η επίθεση αναχαιτίστηκε επάνω στον όριο γραμμή με βαριές ουκρανικές απώλειες. 

Οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν περίπου μία Ταξιαρχία στην επίθεση.

Τα στρατεύματα της Ρωσίας, με την υποστήριξη της Αεροπορίας και του πυροβολικού, απέκρουσαν μέχρι στιγμής έξι προσπάθειες των Ουκρανών να εισχωρήσουν τα ρωσικά σύνορα.

Μέχρι στιγμής, οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν χάσει 60 στρατιώτες (και πολλούς τραυματίες), τρία άρματα μάχης, ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Το στρατηγικό αδιέξοδο του Κιέβου μπορεί να σπάσει, μόνο αν διαρραγεί το ρωσικό μέτωπο κάπου αλλού, αφού πλέον ηττώνται στην κατεύθυνση του Κορένεβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Aυτή την φορά οι Ρώσοι δείχνουν να μην αιφνιδιάζονται, αλλά θα πρέπει να περάσουν 48 ώρες για να φανεί αν πέτυχε ή απέτυχε η νέα ουκρανική επίθεση στο Κούρσκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.