ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν για πρώτη φορά με γαλλικές κατευθυνόμενες βόμβες ρωσικό έδαφος (upd)

Το μαχητικό αύξησε το υψόμετρο του αμέσως πριν την άφεση των βομβών για να αποφύγει αντιαεροπορικούς πυραύλους

Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν για πρώτη φορά με γαλλικές κατευθυνόμενες βόμβες ρωσικό έδαφος (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 14:34): Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν για πρώτη φορά με γαλλικές κατευθυνόμενες βόμβες AASM-250 Hammer στην ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ!

Δημοσιοποιήθηκαν σχετικά πλάνα που δείχνουν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 να εκτοξεύει τις κατευθυνόμενες βόμβες AASM-250 Hammer τις όποιες το Κίεβο προμηθεύεται από τη Γαλλία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Νεκχοτίιβκα.

To ουκρανικό μαχητικό MiG-29 πραγματοποιεί πλήγμα στις ρωσικές θέσεις με μία πολύ εντυπωσιακή εκτέλεση ελιγμού πριν και μετά την άφεση των βομβών. 

Συγκεκριμένα, το μαχητικό φαίνεται να παίρνει πολύ απότομα υψόμετρο εκτελώντας κάθετη άνοδο πριν αφήσει τις κατευθυνόμενες βόμβες AASM 250 Hammer προς το στόχο, ενώ στη συνέχεια εκτελεί ανεστραμμένη πτήση και ταχεία κάθοδο με τους μετακαυστήρες σε πλήρη χρήση και ταυτόχρονα εξαπολύει θερμοβολίδες! 

Οι βόμβες φαίνεται πως βρήκαν κανονικά το στόχο τους, ωστόσο οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν εναντίον του μαχητικού, κατά πάσα πιθανότητα από σύστημα BUK-M3, δεν φαίνεται να βρήκαν στόχο, καθώς τα αέρια τους υποδεικνύουν πως κατευθύνονται σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από τη θέση του μαχητικού.

Σχετικά με την βόμβα ΑΑSM:

Τεχνολογία AASM (από το γαλλικό “Armement Air-Sol Modulaire” – “modular armament of air – land”) HAMMER (συντομογραφία του “Highly Agile Modular Munition Extended Range” ή “Highly maneuverable modular amunition of extended range”, μεταφρασμένο από τα αγγλικά αυτό λέξη σημαίνει «σφυρί») αναπτύχθηκε από τη γαλλική εταιρεία Safran πριν από 15 χρόνια. Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια, υπέστη ορισμένες τροποποιήσεις και βελτιώσεις.

Δηλαδή, το AASM Hammer είναι ένα υβριδικό υψηλής ακρίβειας εξοπλισμένο με κιτ που επιτρέπει την αύξηση του εύρους χρήσης και την ακρίβεια.

Η εναέρια βόμβα μεγάλης εμβέλειας AASM Hammer έχει μήκος 3 μέτρα και βάρος 330 κιλά.

Σημειωτέον ότι η ακτίνα δράσης του είναι μεγαλύτερη από 60 km (ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι περίπου 70 km) σε μεγάλα υψόμετρα και 15-20 km σε χαμηλά υψόμετρα.

Επιπλέον, σε κάθε καιρό. Αυτόνομο και μη ευαίσθητο στα εμπόδια, αυτό το οπλικό σύστημα μπορεί να εκτοξευθεί από χαμηλά υψόμετρα σε ανώμαλο έδαφος.

Αυτό το υβρίδιο μιας βόμβας και ενός πυραύλου λειτουργεί με την αρχή “πυροβολήστε και ξεχάστε”, δηλαδή το βλήμα ελίσσεται ανεξάρτητα στον στόχο που καθορίζεται από τον πυροβολητή χωρίς τη συμμετοχή του πιλότου του αεροσκάφους.

Έχει την ικανότητα να χτυπά πολλούς στόχους ταυτόχρονα.

Μπορεί επίσης να καταστρέψει σταθερούς ή κινούμενους στόχους με υψηλή ακρίβεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το AASM Hammer δεν απαιτεί συντήρηση, είναι εξαιρετικά αποδοτικό και με σχετικά χαμηλό κόστος. Ο Γάλλος κατασκευαστής ισχυρίζεται ποσοστό επιτυχίας 99% για αυτή τη βόμβα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.