ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βούλενταρ: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται από δύο κατευθύνσεις – Ένα βήμα πριν την περικύκλωση οι Ουκρανοί

Μεγάλο μέρος των ουκρανικών στρατευμάτων ήδη συμπτύσσεται για να προλάβει να υποχωρήσει

Βούλενταρ: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται από δύο κατευθύνσεις – Ένα βήμα πριν την περικύκλωση οι Ουκρανοί

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται ένα βήμα πριν περικυκλώσουν τις ουκρανικές θέσεις στο Βούλενταρ καθώς επιτίθενται και από την ανατολή αλλά και από τα δυτικά.

Η πρώτη γραμμή του Βούλενταρ κατέρρευσε καθώς οι ουκρανικές μονάδες, παρά την ηρωική αντίστασή τους είναι αδύνατον να αναχαιτίσουν την πίεση  που εδράζεται στην αριθμητική υπεροχή των ρωσικών μονάδων.

Η απόφαση του Ουκρανού Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στρατηγού Α.Σίρκσι να αποσύσει την 72η Ταξιαρχία και να την στείλει στο Κούρσκ, φαίνεται ότι έκρινε τον αγώνα.

Οι Ρώσοι μπήκαν στο χωριό Πρεσιστίβκα και στο ανθρακωρυχείο Yuzhno-Donbas, επικρατώντας όλων των ουκρανικών σχηματισμών των 24ου, 28ου, 54ου και  117ου Μηχανοποιημένων Ταγμάτων Πεζικού, καθώς και του 56ου Τάγματος Μηχανοκίνητου Πεζικού, του 46ου Αερομεταφερόμενου Τάγματος και των 5ης, 80ης Ταξιαρχιών εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων. της Ουκρανίας, αλλά και των 114 και 116 Ταξιαρχιών εδαφικής Άμυνας στις περιοχές των οικισμών Βερκνεκαμενόσκ, Γκριγκορόβκα, Τσάσωφ Γιαρ, Στουπότσκι, Πρεντετσίνο και Μακσιμιλιάνοβκα της περιοχής του Ντονιέτσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίσης την αντεπίθεση της ομάδας εφόδου της 144ης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι ουκρανοί απώλεσαν πάνω από 5οο στρατιώτες, τέσσερα οχήματα, δύο οβιδοβόλα FN-70 των 155 χλστ., ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Msta-B των 152 χλστ., δύο πυροβόλα D-20 των 152 χλστ. και δύο οβιδοβόλα D-30 των 122 χλστ.

Με τα τωρινά δεδομένα, οι Ουκρανοί στην περιοχή, κινδυνεύουν να περικυκλωθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.