ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Οι ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες των 3.000 κιλών κατεδαφίζουν τα ουκρανικά οχυρά: Δείτε την πρώτη χρήση FAB-3000

ΗΠΑ: Αναστέλλονται οι παραδόσεις Patriot για άλλες χώρες – Δίνουν προτεραιότητα στην Ουκρανία

Οι ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες των 3.000 κιλών κατεδαφίζουν τα ουκρανικά οχυρά: Δείτε την πρώτη χρήση FAB-3000

Η ρωσική Αεροπορία για πρώτη φορά χρησιμοποίησε σε επιχειρησιακό περιβάλλον την υπερ-βόμβα FAB-3000, στην περιοχή του Χάρκοβο στο χωριό Λίπτσι που αποτελεί το κέντρο της ουκρανικής άμυνας.

Ποιος πιστεύετε ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ενωμένου πολιτικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να νικήσει τον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ σε εθνικές εκλογές;

  • Ν.Ανδρουλάκης (2%, 260 Votes)
  • Σ.Κασσελάκης (8%, 1.258 Votes)
  • Χ.Δούκας (10%, 1.649 Votes)
  • Μ.Χριστοδουλάκης (2%, 356 Votes)
  • Α.Τσίπρας (22%, 3.620 Votes)
  • Άλλος (13%, 2.085 Votes)
  • Κανείς (41%, 6.576 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 393 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.197

Loading ... Loading ...

Η FAB-3000 είναι η ισχυρότερη συμβατική βόμβα ρωσικής Αεροπορίας, σχεδιασμένη να καταστρέφει οχυρά και βαριά θωρακισμένους στόχους. Η «νέα ζωή» της FAB-3000 που χρονολογείται από τον σοβιετική εποχή ήρθε όταν δοκιμάστηκε με επιτυχία συλλογή ανεποπορείας που την μετατρέπει σε κατευθυνόμενη με λέιζερ ή/και σύστημα GLONASS (το ρωσικό GPS).

Είναι η πρώτη επιχειρησιακή χρήση βόμβας αυτού του διαμετρήματος με UMPΚ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η βόμβα έπεσε μόλις δέκα μέτρα από το σημείο που «φώτιζε» η ακτίνα λέιζερ. Το μεγάλο κτίριο καταστράφηκε όλο στο εσωτερικό του. Έχει μείνει μόλις η δομή με τις κολώνες του.

Καταστράφηκαν τα πάντα σε ακτίνα 230 μέτρων ενώ τα φονικά θραύσματα εκτοξεύθηκαν σε ακτίνα 1240 μέτρων.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν θερμοβαρικές βόμβες ODAB-500 που διασκορπίζουν υγρό εκρηκτικό με ενισχυτικά εμπρηστικά υλικά, το οποίο διεισδύει σε υπόγεια καταφύγια πριν εκραγεί, δημιουργώντας τρομακτικά αποτελέσματα. 

Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία συνεχίζει να προσπαθεί να ενισχύσει την αεράμυνά της με νέα συστήματα Patriot και περισσότερα βλήματα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι όλα τα διαθέσιμα Patriot θα κατευθυνθούν στην Ουκρανία, αναστέλλοντας τις παραδόσεις σε άλλες χώρες μέχρι να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του Κιέβου. 

Το σύστημα Patriot είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων cruise.

Η πρώτη συστοιχία Patriot που παραδόθηκε στην Ουκρανία το πρώτο εξάμηνο του 2023 συνέβαλε σημαντικά στην αεράμυνα της χώρας σύμφωνα με τους Ουκρανούς.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι αυτή η απόφαση θα διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα λάβει τα συστήματα που χρειάζεται για να προστατεύσει τη χώρα της από τις συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως οι πρώτες διαφωνίες ήρθαν από την Ελβετία που βλέπουν ότι απλά δεν θα έχουν αεράμυνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.