Λεφτά υπάρχουν: Ένα εκατομμύριο ευρώ πριμ στους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος από την ΕΠΟ για τη νίκη στην Σκωτία!

Οι Ρώσοι στην πόλη Λίμαν με αιφνιδιαστική προώθηση! – Θα ξεπλύνουν την ήττα του 2022;

Θέλουν να επιτεθούν ταυτόχρονα και στο Κουπιάνσκ

Οι Ρώσοι στην πόλη Λίμαν με αιφνιδιαστική προώθηση! – Θα ξεπλύνουν την ήττα του 2022;

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να καταλάβουν την ρωσόφωνη πόλη Λίμαν στην περιφέρεια του Χάρκοβου και το επίσης ρωσόφωνο Ιζίουμ, που καταλήφθηκε από τους Ουκρανούς στην μεγάλη αντεπίθεσή τους τον Αύγουστο-Νοέμβριο του 2022 όταν ηττήθηκαν και στην βόρεια Χερσώνα. 

Ρωσικές μονάδες ανίχνευσης βρίσκονται ήδη στα προάστια της Λίμαν και ρωσικά drones σαρώνουν καθημερινά τον ουρανό της πόλης.

Η Λίμαν και το Ιζίουμ ήταν μια στρατιωτική αποτυχία που στοιχειώνει μέχρι σήμερα τον ρωσικό Στρατό, όπως βέβαια και η απώλεια της Χερσώνας, βόρεια του Δνείπερου και πρωτεύουσα της ομώνυμης Περιφέρειας.

Οι δύο πόλεις καταλήφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην επίθεση του Μαΐου του 2022 και είχαν γίνει δεκτές ως απελευθερωτές από τους ρωσόφωνους κατοίκους που αποτελούν το 70-80% του πληθυσμού.

Τώρα έρχονται όχι από τα ανατολικά, αλλά από νοτιοδυτικά της Νοβολιουμπόβκα προς την κατεύθυνση της Λίμαν!

Οι Ρώσοι δείχνουν τις τελευταίες ημέρες ικανοί να επιτεθούν ταυτόχρονα και στην Λίμαν και στο Κουπιάνσκ, επιχειρώντας έτσι να διασπάσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Προηγούμενη προώθησή τους στις κωμοπόλεις Sacco και Vanzetti δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει η κατάληψη του Τσάσιβ Γιαρ καθώς θα απελευθερωθούν μεγάλες δυνάμεις οι οποίες θα διατεθούν σε νέα μέτωπα.

Η ανακατάληψη των Λίμαν και Ιζίουμ έχει την ίδια πολιτική αξία που θα έχει η κατάληψη του Σλαβιάνσκ που χάθηκε άδοξα το 2014, όταν η Μόσχα αρνήθηκε στους αυτονομιστές να τους ενισχύσει και η πόλη με 90% πληθυσμό χάθηκε για την Ρωσία και ο πληθυσμός της υπέφερε μετά στα χέρια των Ουκρανών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.