ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι Χούθι δημοσιεύουν βίντεο που λένε ότι είναι προσβολή δυτικού πολεμικού σκάφους στην Ερυθρά Θάλασσα από drone

Xθες οι Χούθι απείλησαν πως θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων κινούμενων ανοικτά της Υεμένης

Οι Χούθι δημοσιεύουν βίντεο που λένε ότι είναι προσβολή δυτικού πολεμικού σκάφους στην Ερυθρά Θάλασσα από drone

Οι Χούθι της Υεμένης υποστηρίζουν ότι έπληξαν ένα δυτικό πολεμικό σκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως απάντηση στον βομβαρδισμό της χώρας τους.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που δημοσιοποίησαν:

Νωρίτερα χθες, οι Χούθι απείλησαν πως θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων κινούμενων ανοικτά της Υεμένης, μετά τους νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον θέσεών τους, στους οποίους σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι, κατ’ αυτούς.

Ο απολογισμός αυτός, που το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο, είναι ανάμεσα στους βαρύτερους που έχουν ανακοινώσει οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες αφότου οι αμερικανικές και οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν τον Ιανουάριο να πλήττουν θέσεις τους, στο πλαίσιο των επιχειρήσεών τους για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.

Οι κοινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοχοποίησαν 13 εγκαταστάσεις των ανταρτών και σκοπός ήταν να προληφθούν νέες επιθέσεις, ανέφερε η CENTCOM.

Τόσο οι Χούθι όσο και η Χαμάς ανήκουν στον λεγόμενο «άξονα της αντίστασης», χαλαρή συμμαχία οργανώσεων που εχθρεύονται το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον Ιανουάριο, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, συχνά σε συνεργασία με αυτές της Βρετανίας, πλήττουν οπλικά συστήματα και εγκαταστάσεις των Χούθι στην Υεμένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.