ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ολαφ Σόλτς: «Το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης με τη Ρωσία»

«Δεν πρέπει να περάσουμε αυτή τη γραμμή»

Ολαφ Σόλτς: «Το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης με τη Ρωσία»

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία και «δεν θα υπερβεί αυτή τη γραμμή».

Σε δήλωσή του στη Bundestag, αναφέρθηκε στις επερχόμενες συνόδους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 27-28 Ιουνίου και 9-11 Ιουλίου αντίστοιχα.

«Η σύνοδος του ΝΑΤΟ θα συζητήσει την ενίσχυση του ρόλου του στην υποστήριξη και την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» δήλωσε ο Σολτς.

«Ταυτόχρονα, είναι προφανές και σημαντικό να αναφερθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συμμετάσχει στη σύγκρουση. Δεν θα υπερβούμε αυτή τη γραμμή και δεν την υπερβαίνουμε».

Η δήλωση αυτή έρχεται σε συνάρτηση με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Κιέβου για ένταξη στο ΝΑΤΟ, με την Ουκρανία να έχει καταθέσει αίτηση για ταχεία ένταξη το Σεπτέμβριο του 2022.

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι αδύνατο να ενταχθεί η Ουκρανία όσο βρίσκεται σε κατάσταση ένοπλης σύγκρουσης.

Κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον Ιούλιο του 2023, έγινε δήλωση ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι στην συμμαχία, αλλά δεν δόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ένταξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τις επίμονες δηλώσεις του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το ΝΑΤΟ παραμένει σταθερό στη θέση του να μην εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.