ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ολλανδία: Από το 2026 τα πρώτα οχήματα μάχης πεζικού CV90 στην Ουκρανία

Με την τελευταία παράδοση να εκτελείται το 2027

Ολλανδία: Από το 2026 τα πρώτα οχήματα μάχης πεζικού CV90 στην Ουκρανία

Το 2026, η Ολλανδία θα παραδώσει στην Ουκρανία τα πρώτα οχήματα μάχης πεζικού CV90, τα οποία είναι ολλανδικής κατασκευής και χρηματοδότησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Η ολλανδική κυβέρνηση συμφώνησε επίσης με τη Σουηδία να κάνει την παραγωγή των IFV στην Ολλανδία και αναμένει να παράγει εν μέρει τουλάχιστον 180 από τα οχήματα.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την τοπική εταιρεία Van Halteren Technologies και μια «ολόκληρη αλυσίδα» Ολλανδών προμηθευτών να χειριστούν «ένα σημαντικό μέρος» της παραγωγής.

Η Ολλανδία εντάσσεται σε μια πρωτοβουλία της Δανίας και της Σουηδίας να παράσχουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σύγχρονα τεθωρακισμένα για να αντιμετωπίσουν τη ρωσική επέμβαση.

Το CV90 είναι «ακριβώς ό,τι χρειάζεται στο μέτωπο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε δήλωσή του, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες, που ήδη χρησιμοποιούν το όχημα μάχης, δηλώνουν ευχαριστημένοι από την θωρακισμένη προστασία και την κάλυψη πυρός που τους παρέχει.

Η Ολλανδία, η οποία αναβαθμίζει τα δικά της IFV, παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα το πρώτο από τα οχήματα που αποτελούν μέρος της αναβάθμισης μέσης διάρκειας, κόστους άνω των 660 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο τη διατήρηση της λειτουργίας τους έως το 2039.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ολλανδοί αναβαθμίζουν 122 οχήματα, με την τελική παράδοση να έχει προγραμματιστεί για το 2027.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.