Η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 400 εκατομμύρια ευρώ σε σουηδικό ταμείο για την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού για την Ουκρανία, όπως αναφέρουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης στις 7 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα De Telegraaf, η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Το είδος των οχημάτων μάχης πεζικού δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένα στην αναφορά, αλλά η Ουκρανία και η Σουηδία υπέγραψαν πέρυσι μια συμφωνία για την κοινή παραγωγή του CV90.

Η Σουηδία έχει ήδη προσφέρει στην Ουκρανία διάφορα προηγμένα στρατιωτικά εξοπλιστικά συστήματα, όπως το CV90 και το αυτοκινούμενο πυροβόλο Archer.

Η Ολλανδία σχεδιάζει επίσης να αρχίσει την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία αυτό το φθινόπωρο, μετά την έναρξη της μεταφοράς αεροσκαφών από τη Δανία το καλοκαίρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ολλανδή υπουργός Άμυνας Kajsa Ollongren δήλωσε τον Μάιο ότι η χώρα της δεν θα αντιταχθεί στη χρήση των ολλανδικών F-16 από την Ουκρανία για επιθέσεις σε στόχους εντός της Ρωσίας «ως αυτοάμυνα».