ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Όταν ο Νάιτζελ Φάρατζ προειδοποιούσε από το 2014 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δυτική εμπλοκή στην Ουκρανία (βίντεο)

«Εφόσον χτυπάτε τη ρωσική "Αρκούδα" με το ραβδί - μην εκπλαγείτε αν αντιδράσει» είχε δηλώσει ο Βρετανός πολιτικός

Όταν ο Νάιτζελ Φάρατζ προειδοποιούσε από το 2014 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη δυτική εμπλοκή στην Ουκρανία (βίντεο)

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014, είχε εκφράσει την ανησυχία του για την εμπλοκή των ΗΠΑ και της Δύσης στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στις εκλογές του 2014.

Ο Φάρατζ τόνισε ότι η δυτική εμπλοκή και η υποστήριξη σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, χρησιμοποιώντας την αναλογία του «ξύπνηματος της ρωσικής αρκούδας».

Ο ρόλος των ΗΠΑ στην Ουκρανία ήταν εμφανής μέσα από τις χρηματοδοτούμενες και οργανωμένες εκστρατείες για την ανατροπή καθεστώτων, όπως είχε συμβεί και σε άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως η Σερβία και η Γεωργία.

Η χρηματοδότηση από την αμερικανική κυβέρνηση, η χρήση συμβούλων και οργανισμών όπως το Freedom House και το National Democratic Institute, και η εκπαίδευση τοπικών παρατηρητών εκλογών ήταν μέρος αυτής της στρατηγικής.

Σύμφωνα με αναφορές, οι εκστρατείες αυτές περιλάμβαναν μαζικές διαδηλώσεις και πολιτική ανυπακοή, με στόχο να ανατρέψουν «αντιδημοκρατικά» καθεστώτα και να προωθήσουν την αμερικανική επιρροή στην περιοχή.

Ο Φάρατζ προειδοποίησε ότι η δυτική πολιτική στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία και να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Δείτε το βίντεο: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.