ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Ουγγαρία: Μπλοκάρει τη χρηματοδότηση της ΕΕ στην Ουκρανία μέχρι να επανεκκινήσει η μεταφορά ρωσικού πετρελαίου

Απειλεί με πλήρη αναστολή της αμυντικής υποστήριξης στο Κίεβο

Ουγγαρία: Μπλοκάρει τη χρηματοδότηση της ΕΕ στην Ουκρανία μέχρι να επανεκκινήσει η μεταφορά ρωσικού πετρελαίου

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει ολικά την εκταμίευση των 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ειρήνης (EPF) για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, έως ότου το Κίεβο επιτρέψει τη διέλευση του ρωσικού πετρελαίου της εταιρείας Lukoil μέσω της χώρας.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, τόνισε ότι οι ουκρανικές κυρώσεις έχουν ουσιαστικά σταματήσει τη διέλευση του πετρελαίου της Lukoil προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών​​.

Η Σλοβακία έχει επίσης εκφράσει την αντίθεσή της στις ουκρανικές κυρώσεις, υπενθυμίζοντας τον σημαντικό ρόλο της ως προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, ειδικά μετά τις ρωσικές επιθέσεις που έχουν πλήξει τις ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας επισημαίνουν ότι η Lukoil αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό των εισαγωγών αργού πετρελαίου τους, με την Ουγγαρία να εξαρτάται κατά 33% από το ρωσικό πετρέλαιο και τη Σλοβακία κατά 40-45%​.

Η Ουγγαρία έχει κατ’ επανάληψη εμποδίσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, αναφέροντας ότι η παροχή στρατιωτικής βοήθειας παρατείνει και κλιμακώνει τον πόλεμο.

Αυτή η στάση έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία μεταξύ των άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, που επιδιώκουν να υποστηρίξουν στρατιωτικά την Ουκρανία​​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η Ουγγαρία προσπαθεί να βρει νομικές και τεχνικές λύσεις για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη προμήθεια πετρελαίου, αν δεν αρθούν οι περιορισμοί​.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.