ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ούγγρος ΥΠΕΞ για διακοπή μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προστατεύει τους Ουκρανούς εκβιαστές»

«Έχουν αποτύχει να προστατεύσουν την ενεργειακή ασφάλεια των κρατών-μελών της ΕΕ» δήλωσε ο Πέτερ Σιγιάρτο

Ούγγρος ΥΠΕΞ για διακοπή μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προστατεύει τους Ουκρανούς εκβιαστές»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο, εξέφρασε σοβαρές κατηγορίες κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ουκρανίας, αναφέροντας ότι οι ενέργειές τους θέτουν σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας.

Ο Σιγιάρτο ανέφερε ότι η απόφαση της Ουκρανίας να σταματήσει τις παραδόσεις ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Ντρούζμπα παραβιάζει τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας και απειλεί την προμήθεια πετρελαίου στις δύο χώρες.

Η Ουγγαρία και η Σλοβακία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο ρωσικό πετρέλαιο για την ενεργειακή τους ασφάλεια, με την Ουγγαρία να εισάγει περίπου το 70% του πετρελαίου της από τη Ρωσία και η Σλοβακία να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις παραδόσεις της Lukoil​​.

Η Ουγγαρία έχει ήδη αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις, εισάγοντας πετρέλαιο μέσω του λιμανιού Ομιζάι της Κροατίας, αλλά η πλήρης αντικατάσταση των ρωσικών προμηθειών παραμένει πρόκληση.

Ο Σιγιάρτο και ο Σλοβάκος ομόλογός του, Γιούραϊ Μπλάναρ, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συντονισμένες δράσεις για να επιλύσουν το πρόβλημα και να διασφαλίσουν τη σταθερότητα των ενεργειακών προμηθειών τους​​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο χώρες έχουν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μεσολαβήσει για την επίλυση της διαφοράς, ενώ παράλληλα εξετάζουν νομικές ενέργειες σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν αποδώσουν καρπούς​.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.