ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Μόνο αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ν.Τραμπ θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»

«Μόνο ισχυρή εξωτερική παρέμβαση θα ωθήσει τη Ρωσία και την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις» λέει ο Πέτερ Σιγιάρτο

Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Μόνο αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ν.Τραμπ θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο, δήλωσε την Τετάρτη (10/7) ότι μια πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ θα αποτελούσε «ευκαιρία για ειρήνη» στην Ουκρανία.

Αυτό συνέβη ενώ η πλειοψηφία των συμμάχων της Ουγγαρίας στο ΝΑΤΟ ελπίζει ότι η σύνοδος κορυφής στην Ουάσινγκτον θα εκπέμψει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης προς το Κίεβο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο Σιγιάρτο είπε ότι στόχος της Ουγγαρίας, με το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα, ήταν να τερματίσει τον πόλεμο, μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών στις οποίες θα μετείχαν η Ρωσία και η Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι μόνο μια πολύ ισχυρή εξωτερική επίδραση θα μπορούσε να τις κάνει να διαπραγματευτούν. Ποιος θα έχει την ευκαιρία για αυτό την επόμενη περίοδο; Μόνο ο πρόεδρος Τραμπ, εφόσον εκλεγεί» σχολίασε.

Υποστήριξε επίσης ότι οι πρόσφατες συναντήσεις του Όρμπαν με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατέδειξαν τη μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει ενώ άλλοι Δυτικοί ηγέτες είναι απρόθυμοι ή ανίκανοι να τους φέρουν πιο κοντά.

Τον Ιούνιο το Reuters ανέφερε ότι σύμβουλοι του πρώην προέδρου του παρουσίασαν ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου, με βάση το οποίο θα έθετε ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε μελλοντική βοήθεια προς το Κίεβο τη συμμετοχή της Ουκρανίας σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Βλέπουμε μια ευκαιρία για ειρήνη αν κερδίσει ο πρόεδρος Τραμπ και για καλές ουγγροαμερικανικές σχέσεις, αν κερδίσει ο πρόεδρος Τραμπ» είπε ο Ούγγρος υπουργός.

Ο Σιγιάρτο είπε επίσης ότι η Ουγγαρία δεν θεωρεί τη Ρωσία απειλή για το ΝΑΤΟ ή τα μέλη της ΕΕ και ότι οι Ρώσοι ηγέτες είναι «λογικοί» και δεν θα διακινδύνευαν μια απευθείας σύγκρουση με τη Δύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημείωσε επίσης ότι η Ουγγαρία δεν θα αντιταχθεί στο σχέδιο του ΝΑΤΟ για αποστολή ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αλλά και δεν θα συμμετάσχει σε αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.