ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Γάμος» Κασσελάκη-Τάιλερ ή αλλιώς η ελεύθερη πτώση -χωρίς αλεξίπτωτο- της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού πολιτικού συστήματος...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εκατοντάδες Γερμανοί πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία!

«Άγνωστος ο ακριβής αριθμός τους» λένε οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας

Εκατοντάδες Γερμανοί πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία!

Οι γερμανικές αρχές αποκαλύπτουν ότι είναι πολλοί οι Γερμανοί πολίτες έχουν ενταχθεί στις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στην Ουκρανία. 

Ωστόσο, φαίνεται να έχουν περιορισμένες πληροφορίες για αυτούς τους μαχητές, ενώ η νομική κατάσταση για τη δίωξή τους στη Γερμανία παραμένει ασαφής.

Παρόλα αυτά πιστεύουν ότι πρόκειται για Ανατολικογερμανούς οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε ένα τελείως διαφορετικό υπόβαθρο, νοσταλγούν την παλιά τους χώρα, ακόμα κι αν δεν έχουν ζήσει σε αυτήν (την έμαθαν όμως από τις αφηγήσεις των γονιών τους) και διάκεινται φιλικά προς τους Ρώσους.

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει νέες νομοθετικές και διοικητικές δράσεις για την καλύτερη παρακολούθηση και διαχείριση αυτών των περιπτώσεων.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν τις διασυνδέσεις αυτών των ατόμων με ομάδες εθελοντών που πολεμούν στην Ουκρανία στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων, με αιτιολόγηση την «πιθανή εμπλοκή τους σε εσωτερικές δραστηριότητες δολιοφθοράς και κατασκοπείας».

Οι μαχητές αυτοί είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς οι αρχές δεν διαθέτουν πλήρη στοιχεία για τα ταξίδια και τις δραστηριότητές τους.

Συνήθως μάλιστα, λένε οι αρχές, ότι κατέχουν πολλαπλά διαβατήρια, γεγονός που τους διευκολύνει στα ταξίδια.

Επιπλέον, η γερμανική νομοθεσία δεν είναι σαφής σχετικά με την ποινική δίωξη αυτών που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, κάτι που καθιστά δύσκολη την επιβολή κυρώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως φαίνεται πως το γερμανικό κράτος έχει εκπλαγεί δυσάρεστα καθώς ανησυχεί ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα στην γερμανική κοινωνία κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Σολτς στο ουκρανικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.