Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν μετά από ρωσικό πλήγμα στη συνοριακή πόλη Κουπιάνσκ, στη βορειοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ, είχε αρχικά δηλώσει ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν στο χτύπημα αυτό, αλλά στη συνέχεια διόρθωσε τη δήλωσή του αναφορικά με τον απολογισμό.

Οι εισαγγελείς της περιφέρειας δήλωσαν στη συνέχεια ότι το πρόσωπο που έχασε τη ζωή του είναι μια γυναίκα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

«Ο εχθρός χτύπησε κοντά σε κατάστημα και την αγορά της πόλης», είπε ο Σινεχούμποφ στην αρχική δήλωσή του. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι ένα διώροφο εμπορικό κτίριο, καθώς και τα παράθυρα κοντινών σπιτιών υπέστησαν ζημιές.

Η Ρωσία κατέλαβε το Κουπιάνσκ τις πρώτες ημέρες της εισβολής του 2022, αλλά εκδιώχθηκε από μια αστραπιαία ουκρανική αντεπίθεση τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τους τελευταίους μήνες, οι δυνάμεις της Μόσχας προχωρούν αργά και πάλι προς την πόλη και απέχουν τώρα λιγότερο από 4 χιλιόμετρα από τα βορειότερα προάστιά της, σύμφωνα με δημοσίως διαθέσιμους χάρτες.