ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ουκρανία: Με «ληγμένα» πυρομαχικά πολεμούν τους Ρώσους οι ουκρανικές δυνάμεις

Τεράστιες ελλείψεις σε βλήματα και σφαίρες αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί

Ουκρανία: Με «ληγμένα» πυρομαχικά πολεμούν τους Ρώσους οι ουκρανικές δυνάμεις

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την επαναφορά «σημαντικά μεγάλης ποσότητας» πυρομαχικών που είχαν χαρακτηριστεί «ληγμένα» πριν από την έναρξη της σύγκρουσης με τη Ρωσία το 2014.

Η έλλειψη πυρομαχικών έχει αποτελέσει σοβαρότατο πρόβλημα για την Ουκρανία, ειδικά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τις καθυστερήσεις στη στρατιωτική βοήθεια από τις δυτικές χώρες και τη διαφθορά που επικρατεί στην εφοδιαστική αλυσίδα να επηρεάζουν άμεσα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης​, με μεγάλες ποσότητες οπλισμού να καταλήγουν στη μαύρη αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ληγμένα ουκρανικά πυρομαχικά είχαν μεταφερθεί σε αποθήκες προς αδρανοποίηση ως πλεονάζοντα, αλλά μετά από «ποιοτικό έλεγχο» όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, επαναφέρθηκαν στον ουκρανικό Στρατό και χρησιμοποιούνται ήδη στο πεδίο της μάχης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.