ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ουκρανία: Νέα φθηνά drones χρησιμοποιεί η Ρωσία για να βρίσκει την τοποθεσία των ουκρανικών συστημάτων Α/Α

Τα UAV χρησιμοποιούνται ως «δολώματα» για να αποκαλύψουν τις θέσεις των Ουκρανών

Ουκρανία: Νέα φθηνά drones χρησιμοποιεί η Ρωσία για να βρίσκει την τοποθεσία των ουκρανικών συστημάτων Α/Α

Η Ρωσία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί έναν νέο τύπο φθηνών drones για να εντοπίζει συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας και να λειτουργεί ως δολώματα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Αντρίι Τσέρνιακ, σε συνέντευξή του στο Reuters στις 26 Ιουλίου 2024.

Σύμφωνα με τον Τσέρνιακ, η Ρωσία χρησιμοποιεί πλέον όχι μόνο drones τύπου Geran αλλά και έναν νέο τύπο drone κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ και πλαστικό αφρώδες υλικό στις επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας κατά της Ουκρανίας.

Τα νέα αυτά drones μπορούν να αποκαλύψουν τη θέση των συστημάτων αεράμυνας και να καταγράψουν ζημιές, ενώ ορισμένα από αυτά είναι εξοπλισμένα με κάμερα και κάρτα SIM για την αποστολή βίντεο.

Οι επιθέσεις αυτές στοχεύουν στον εντοπισμό των θέσεων των κινητών ομάδων αεράμυνας και των πολυβόλων που μπορούν να τα καταστρέψουν.

Εικόνες των κατεστραμμένων drones που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν ότι το νέο όπλο δεν μοιάζει με τα drones τύπου Geran.

Το νέο drone φέρεται να πετούσε σε χαμηλό ύψος 20-30 μέτρων και έχει πιθανό άνοιγμα πτερύγων άνω των 4 μέτρων, έναν ρότορα ώθησης και τετράγωνη άτρακτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά τα drones παρουσιάζουν κάποιες ομοιότητες με τα ρωσικά drones αναγνώρισης ZALA 421-20, αλλά αυτά τα μοντέλα δεν εμφανίζονται πλέον στον τρέχοντα κατάλογο της ZALA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.